Mancarurile din vremea copilariei sunt un bun prilej de a rememora cea mai frumoasa perioada din viata. Amintirile pline de sentimente nostalgice din acea perioada ne duc cu gandul la bunatatile pe care le savuram cu placere in orice clipa.
Bunatatile facute de bunica cu mainile ei magice, bunatati dupa care tanjim si pe care le-am manca si acum in orice moment al zilei. Fiecare dintre noi are un „dulce” al copilariei. Orezul sau grisul cu lapte, cornuletele cu gem sau cu rahat, gogosile umplute, galustele cu prune, salamul de biscuiti sunt doar cateva dintre cele mai gustoase si delicioase retete dulci pe care, pur si simplu, le adoram.
Gustos.ro va invita sa simtiti din nou gusturile inedite ale celor mai iubite retete de dulciuri din copilarie, retete pe care bunica le pregatea cu mare drag. In plus, pentru a sarbatori ziua de 1 iunie si pentru a trezi sentimentul copilaresc care se afla in fiecare din noi, merita sa incercati macar una dintre acestea retete.
Orez cu lapte si scortisoara
Autor: Sidy
Timp de preparare:
50 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
1 cana orez
3 cani lapte
1 zahar vanilat
2 linguri pline cu zahar
scortisoara
sare
Mod de preparare:
Orezul se spala bine in mai multe ape. Laptele se pune la fiert impreuna cu un varf de cutit de sare. In momentul in care se umfla laptele, adaugam orezul si amestecam ca sa nu se prinda orezul de fundul cratitei. Reducem focul si lasam sa fiarba orezul bine. Cand orezul este fiert stingem focul chiar daca orezul ramane mai zemos, acesta va absorbi tot laptele in cateva minute. Adaugam zaharul si zaharul vanilat, amestecam si lasam orezul sa se odihneasca 15 minute. Punem apoi orezul in farfurii si presaram scortisoara deasupra.
Cornulete cu gem
Autor: Adela Zilahi
Timp de preparare:
1 ora si 40 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
100 ml lapte
15 gr drojdie
1 lingurita zahar
sare
4 linguri untura/ margarina
1 ou
400 + 50 gr faina
200 - 300 gr gem de prune
zahar pudra
Mod de preparare:
Drojdia se dizolva in laptele caldut cu o lingurita de zahar - lasam 10-15 min. Apoi, adaugam o parte din faina si un praf de sare si untura, framantam cu mana si adaugam restul de faina. Spre final adaugam oul si framantam un aluat destul de elastic. Intindem o foaie de cca 6-7 mm si taiem patratele. Apoi punem gem de prune, pe fiecare patratica, nu foarte mult ca sa nu iasa cand rulam cornuletele. Rulam pornind de la un colt si dam forma unor cornulete, apoi asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul incalzit pana ce devin usor maronii, pe margine. Se scot si se dau, asa calzi, prin zaharul pudra.
Sa ne amintim si de alte retete din copilarie:
Speram sa savurati cu placere aceste delicii. Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii