Zmeura romaneasca este un fruct foarte bun si aromat si apreciat. Insa, in comparatie cu zmeura arctica, pare un fruct banal si lipsit de aroma. Numele pe care-l mai poarta acest soi de zmeura spune totul despre el: "zmeura regilor". Despre acest fruct se spune ca ar fi cel mai gustos din lume, dar probabil ca nu ne vom convinge niciodata de acest lucru, deoarece este destul de rar si preturile sunt pe masura.
"Zmeura regilor" creste in nordul extrem al planetei, in tari precum Norvegia, Suedia, Finlanda, Rusia (Siberia), Alaska si Canada. Din aceasta cauza numele stiintific este Rubus arcticus.
Se stie ca zmeura iubeste temperaturile scazute, dar in arealul in care creste zmeura arctica, temperaturile cu minus sunt extreme si sub actiunea lor putin plante reusesc sa supravietuiasca, de obicei sunt conifere.
Rezistenta zmeurei arctice la aceste temperaturi ramane un mister.
Fructul seamana mult cu zmeura de la noi, singurele diferente fiind florile de culoare rosie, fata de cele albe ale zmeurei romanesti. De asemenea, ii ia destul de mult sa creasca, iar fructele sunt considerate o delicatesa.
Nu stim despre voi, dar noua ni s-a facut brusc pofta de niste zmeura.
Aici gasiti si retete in care puteti utiliza zmeura.
Sursa foto: apatheticaperture.wordpress.com, wikipedia
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii