Mancarea este indispensabila in viata noastra de zi cu zi, fie ca suntem amatori de gatit sau nu. Iar unele lucruri legate de capitolul culinar pot fi cu adevarat amuzante. Pentru ca uneori este bine sa ne mai si destindem in bucatarie, va prezentam o serie de informatii culinare care va vor aduce zambetul pe buze.
3. Mazarea verde este unul dintre cele mai populare toppinguri de pizza din Brazilia. Costaricanii prefera nuca de cocos pe pizza, iar pakistanezii, curry.
4. Cea mai scumpa pizza din lume costa 12.000 de dolari, iar timpul ei de preparare este de 72 ore. Printre ingrediente se numara trei tipuri de caviar, mozarella de bivolita si homar din Norvegia. Se serveste in localitatea italiana Salerno.
5. Ciocolata era candva folosita ca moneda de schimb. Pentru ca pe pamanturile uscate din centrul Mexicului nu cresteau copaci de cacao, aztecii cumparau seminte de la maiasi sau de la alte popoare.
6. In anii 1800, ketchupul era folosit ca medicament, pentru a trata diareea, problemele de bila sau indigestia.
7. Sunt 7.500 de tipuri de mere in intreaga lume, ceea ce inseamna ca daca ai manca cate unul nou in fiecare zi, ti-ar lua undeva la 20 de ani sa le incerci pe toate.
8. Iuteala ardeilor se datoreaza unui compus chimic numit capsaicina, care iti pacaleste nervii senzoriali si ii face sa creada ca gura iti ia foc.
9. Unul din cele mai hidratante alimente este castravetele, care contine 96% apa. In fruntea listei se afla salata iceberg (96%), dovlecelul (95%), ridichea (95%), varza (93%) sau spanacul (92%).
10. Arachibutirofobia este frica fata de untul de arahide, in special de cel lipit de cerul gurii.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii