Susanul - beneficii multiple asupra sanatatii

Susanul este printre cele mai vechi plante cultivate pe pamant, fiind originar din India. Desi in bucataria romaneasca nu sunt folosite prea des, este bine de stiut ca semintele de susan sunt adesea utilizate in bucatariile asiatice si mediteraneene.

Susanul - beneficii multiple asupra sanatatii

Exista 3 tipuri de seminte de susan: susanul alb, susanul negru si rosiatic. Susanul alb contine o cantitate importanta de calciu si magneziu, susanul negru are cea mai mare cantitate de nutrienti (calciu, vitamina E, lecitina), iar susanul rosu contine o cantitate importanta de fier.

Considerate in mitologia hindusa ca un simbol al imortalitatii, semintele de susan pot aduce o multime de beneficii asupra sanatatii, fiind bogate in proteine. Acesta sunt recunoscute ca o sursa importanta de calciu, magneziu, fier, fosfor, vitamina B1, zinc si seleniu. Pe langa toate aceste beneficii, semintele de susan contin doua substante unice, sesamina si sesamolina, acestea avand beneficii asupra colesterolului si a hipertensiunii arteriale.

Semintele de susan sunt cunoscute si pentru proprietatile lor de a imbunatati sanatatea ficatului si vederea, fiind recomandat consumul lor mai ales de catre persoanele care consuma alcool.

Este indicat consumul de seminte de susan in timpul dietelor, caci contin o cantitate importanta de cupru si mangan, minerale ce ajuta la mentinerea unei siluete de invidiat. Pe langa acestea, cuprul din susan ajuta la intarirea oaselor si articulatiilor, prevenind artrita.

Semintele de susan se pot consuma ca atare, in salate, prajituri, sosuri sau produse de patiserie sau sub forma de ulei, acesta putand fi folosit la pregatirea diferitelor salate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise