Secretul gelatinei - de ce nu veti mai manca niciodata jeleuri

Cat de des mancati jeleuri sau folositi gelatina? Probabil nici nu va ganditi la acest lucru, la fel cum nu va ganditi nici la ingredientul din care este facuta gelatina si jeleurile si majoritatea bombonelelor dragute si colorate.  Ei bine, poate ar trebui, mai ales daca sunteti vegetarian, pentru ca gelatina nu este deloc recomandata celor care nu consuma produse animale. Stiti cum se face piftia? Cam la fel este facuta si gelatina.   

Secretul gelatinei - de ce nu veti mai manca niciodata jeleuri

Asadar, gelatina se obtine din pielea, cartilajele si oasele de la diverse animale, cel mai adesea porc, asa cum puteti viziona in acest film.

Gelatina obtinuta astfel este folosita pentru producerea unei multitudini de produse de la dulciuri la vitamine, branza, iaurt, supe instant sau sosuri pentru salate.

Insa, gelatina nu este neaparat un produs daunator sau rau, pentru ca, de exemplu, are 18 amino acizi, dar este bine sa stiti cum se produce, inainte de a o consuma.

Sursa foto: thesun.co.uk

Sursa articol: independent.co.uk

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise