În fiecare zi aflăm lucruri noi despre mâncare, despre ingrediente şi despre modul de preparare a acestora. Domeniul culinar continuă să ne fascineze odată cu trecerea timpului şi cu descoperirea a noi şi noi metode de utilizare a hranei.
Am căutat şi strâns în acest articol câteva informaţii mai puţin cunoscute despre mâncare. Unele sunt haioase, iar unele destul de greu de "digerat", dar toate fac parte din viaţa noastră de zi cu zi. E o listă pe care ne-a plăcut foarte tare să o întocmim.
Sperăm să vă surpindă şi să vă distreze la fel de mult ca pe noi!
1. Până în secolul al XVII-lea morcovii erau mov.
Morcovul portocaliu pe care îl cunoaştem azi a fost cultivat pentru prima dată în Olanda în secolul al XVI-lea. Până atunci morcovul era mov, iar din când în când alb sau galben. Olandezii au luat trei tulpini, una mov, una albă şi una galbenă, le-au combinat şi au creat morcovul portocaliu!
2. De ce ne miroase gura după ce mâncăm usturoi?
În primă fază din cauza compuşilor sulfurici pe care usturoiul îi conţine, iar în a doua fază din cauză că activează nişte bacterii din cavitatea bucală responsabile cu mirosul urât. Ba mai mult, o parte din compuşii sulfurici sunt metabolizaţi şi ajung în sânge. Din sânge ies prin pori şi prin aerul din plămâni. Deci degeaba te speli pe dinţi ... mirosul persistă.
3. Cel mai mare preparat pe care îl poţi găsi vreodată într-un meniu este ... cămila la rotisor.
Se pregăteşte pentru nunţile beduinilor astfel: cămila este umplută cu o oaie, oaia este umplută cu pui, puii sunt umpluţi cu peşte şi peştii sunt umpluţi cu ouă ...
4. Un mănunchi de banane este numit oficial "o mână".
Prin deducţie logică, o banană din mănunchi este un deget de la o mână ...
5. Covrigii au fost oferiţi iniţial drept mită.
Un călugăr italian a găsit o metodă ingenioasă de a-şi face elevii să înveţe Sfânta Scriptură: le oferea covrigi. Ba mai mult, împletitura covrigului reprezintă mîinile copiilor în rugăciune.
6. Castraveţii, ardeii, dovleceii şi roşiile sunt fructe.
7. Migdalele fac parte din familia caiselor.
Vă aduceţi aminte ce găsim în mijlocul unui sâmbure de caisă?
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii