Jabuticaba, arborele cu struguri

Numit si "pomul cu struguri", Jabuticaba este un arbore de origine braziliana ce se regaseste in Minas Gerias si Sao Paulo, in partea de sud a Braziliei. Ceea ce este cu adevarat uimitor la acest arbore este ca fructele cresc direct din trunchiul si ramurile sale, fapt ce ii confera o infatisare unica si interesanta.  

Jabuticaba, arborele cu struguri

Fructele de Jabuticaba sunt mici si rotunde, avand culoarea rosu inchis spre violet si interiorul gelatinos, alb sau roz.

In general, arborii infloresc o data sau de doua ori pe an, insa daca sunt irigati corespunzator acestia pot inflori chiar si de mai multe ori. Datorita tehnologiei moderne, aceste fructe se pot gasi pe tot parcursul anului in regiunile tropicale.

De obicei, fructele sunt consumate atunci cand sunt proaspete, insa avand in vedere ca dupa numai 3-4 zile de la recoltare acestea incep sa fermenteze, sunt folosite adesea in prepararea gemurilor, vinurilor si a diferitelor tipuri de lichior. Din cauza duratei scurte de viata pe care o au fructele Jabuticaba, sunt foarte rare in magazinele ce se afla in afara ariei lor de cultivare, intrucat transportul ar fi problematic.

Aceste fructe au si efecte terapeutice. Sunt bogate in antioxidanti si au efect anti-inflamator. Inca din cele mai vechi timpuri erau folosite pentru a trata diareea, astmul, inflamarea amigdalelor si a hemoptiziei.

Arborele Jabuticaba nu este pretentios, adaptandu-se usor la conditiile de mediu. Cu toate acestea, el se dezvolta mult mai bine pe solurile umede si acide. Cresterea sa este lenta, avand nevoie de 100 de ani pentru a ajunge la maturitate.

Sursa articol si foto: www.amusingplanet.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise