Istoria biscuitului american

Cookies-urile sunt printre cele mai populare fursecuri din toata lumea, fiind si foarte usor si rapid de facut. Mai mult de atat,ele pot fi pastrate mai multe zile, fiind mai crocante pe masura ce timpul trece in cutii cu inchidere ermetica. Sunt o alegere potrivita pentru a-i surprinde pe cei apropiati cu un minimum de efort.   Probabil ca vi s-a intamplat si voua sa va intrebati in timp ce savurati unul dintre aceste delicioase prajiturele, cine a a avut geniala idee sa le inventeze si cand au fost ele create.  

Istoria biscuitului american

Si noi am avut aceasta curiozitate, si cautand in stanga si in dreapta raspunsuri, iata ce am aflat: in jurul anilor 1930, Ruth Wakefield, detinatoarea unui restaurant popular numit Toll House Inn, a descoperit accidental celebra reteta. Dorind sa pregateasca o prajitura si neavand nuca, a folosit ciocolata ca suplinitor, crezand ca o sa se topeasca in compozitie. Astfel, fara sa vrea, a obtinut clasicul desert cu fulgi de ciocolata de care ne putem bucura si astazi.
Popularitatea biscuitului a crescut considerabil in momentul in care a fost prezentata reteta intr-o emisiune de la radio intitulata “Mancaruri faimoase din restaurante faimoase”. Avand simtul afacerilor, creatoarea retetei s-a apropiat de compania Nestlé care s-a oferit sa ii cumpere produsul.
Iata cateva lucruri pe care sigur nu le stiai despre cookies:
1. Primul biscuit de ciocolata avea o dimensiune atat de mica, incat putea fi mancat dintr-o singura inghititura.
2. Ruth Wakefield a fost platita pentru aceasta reteta cu o rezerva de ciocolata pentru intreaga sa viata de catre Nestlé.
3. Este desertul preferat al americanilor. In urma unui studiu efectuat, s-a observat faptul ca peste 50% dintre americani prefera aceste
prajiturele in locul fursecurilor cu unt de arahide sau a celor din fulgi de ovaz.
4. Pe data de 15 mai se sarbatoreste Ziua Internationala a Biscuitului American.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise