Când vrei să-ți impresionezi musafirii sau oamenii dragi, o poți face prin felul în care gătești. Domeniul culinar este unul foarte vast, împânzit de nenumărate secrete, unele populare, iar altele știute doar de cei mai mari bucătari ai lumii. Însă, atunci când vine vorba de mâncare, totul se reduce la gustul fiecăruia.
            Pentru a realiza preparate care să impresioneze atât prin aspect cât și prin gust, alege acele rețete de mâncare pe care te pricepi să le gătești, însă pune-ți amprenta în farfurie prin modul în care prezinți preparatul. Când vine vorba de plating, dă frâu liber imaginației, iar rezultatele cu siguranță vor stârni aprecierea degustătorilor, și în acest fel fiecare masă va fi un adevărat festin.
            Dacă ești în căutarea unor rețete speciale, poți alege să gătești un preparat din bucătăria internațională, fie că ești un bucătar mai îndemânatic, fie că pur și simplu îți dorești să încerci ceva nou. Pentru preparatele culinare internaționale, îți recomandăm să cauți o carte de bucate care îți prezintă rețete din mai multe zone ale lumii, astfel încât să poți găti o mâncare după rețete autentice.   
            Indiferent că ești un as în bucătărie sau tocmai ai decoperit această pasiune pentru gătit, sunt anumite lucruri  de care trebuie să ții cont pentru a obține acel gust desăvârșit al mâncării.
 
            Câteva din secretele celor mai mari bucătari
 • Înainte de a te apuca să gătești orice fel de mâncare, trebuie să cunoști ingredientele preparatului, iar acestea să fie proaspete.  
 
 • Pregătește dinainte toate alimentele pe care le vei folosi, astfel încât să te asiguri încă o dată că nu îți lipsește nimic. Curăță și toacă legumele, pregătește carnea, asigură-te că ai la îndemână toate condimentele, astfel încât să lucrezi eficient și să nu riști să strici preparatul din neatenție, căutând vreun condiment sau aliment.
 
 • Ceapa nu trebuie să lipsească din mâncăruri întrucât aceasta oferă un gust sublim. Bucătarii recomandă să folosești cât mai multă ceapă pentru un plus de gust.
 
 • Pentru ca fripturile să aibă acea crustă pe care o regăsești în preparatele de la restaurant, gătește-o la flacără mare. Dacă îți e teamă să nu fie crudă, o poți fierbe puțin înainte. Această tehnică este potrivită și pentru legume, însă ai grijă ca atunci când gătești în acest mod să fii mereu lângă aragaz și să amesteci des în mâncare.
 
 • Urmează întotdeauna rețeta, iar dacă trebuie să folosești supă pentru a obține acea aromă delicioasă, este cel mai indicat să o pregătești de la început. În bucătăriile restaurantelor, supa se prepară încă de dimineață pentru a putea fi folosită în rețetele în care este un ingredient necesar.
 
 • Untul, secretul bucătăriei franțuzești, oferă o aromă spectaculoasă preparatelor. Acesta poate fi folosit în orice preparat, însă, efectul untului este cel mai bine observat în fripturi sau cartofi prăjiti.
 
 • Și pentru că suntem la capitolul despre fripturi, pentru a obține un gust wow, folosește ierburi aromatice proaspete, iar atunci când scoți carnea din cuptor, las-o să stea 15 minute înainte de a o tăia. În acest fel, gustul va fi cu siguranță mai bun, iar interiorul fripturii va fi plin de savoare. Ai grijă ca atunci când porționezi friptura, să o tai de-a lungul fibrelor, pentru a nu se fărâmița.
 
Curiozități despre alimente
 • Uleiul de măsline îmbunătățeste sistemul imunitar, acesta fiind foarte bogat în Omega 3, vitaminele E și K, ce sunt fundamentale pentru buna funcționare a organismului.
 • Castravetele conține în compoziția sa 96% apă, astfel că este recomandat să fie consumat cât mai mult în salate. Datorită proprietăților sale antioxidante, dacă consumi zilnic acest aliment, vei avea o stare de bine resimțită de întregul organism.
 • Prima supă a fost realizată din carne de hipopotam. Acest preparat datează din anul 6000 Î.Hr.
 • Bananele din întreaga lume sunt identice. Bananierul Cavendish, cel din care provin bananele din comețul mondial, a fost clonat  decenii la rând pentru a putea fi obținut același tip de fructe. De asemenea, bananele pot preveni depresiile și sunt indicate pentru consumul zilnic, mai ales că au proprietăți foate nutritive.
 • Pliculețele de ceai au fost folosite inițial ca mostre oferite de către comerciantul american Thomas Sullivan clienților săi. Aceștia au crezut că trebuie să fiarbă ceaiul cu tot cu plic, astfel că a fost adoptat acest mod de comercializare, ce s-a menținut până în zilele noastre.
 • Mierea este singurul aliment care nu se alterează.
Cel mai important detaliu de care trebuie să ții cont atunci când gătești este propriul gust, însă sunt importante și preferințele tale culinare. Gătitul se definește prin pasiunea pe care o pui în fiecare preparat și atenția la fiecare detaliu, de aceea este esențial să exersezi cât mai mult diverse preparate care îți plac și să faci din gătit un hobby. Vei fi surprins de cât de mult vei evolua ca persoană.
 
 

 • 0 comentarii