Baconul nu este cel mai sanatos aliment, dar este cu siguranta unul dintre cele mai gustoase. De aceea i se mai spune si "desertul carnurilor". Totodata, gustul sau este si motivul pentru care lumea il adauga in absolut orice: burgeri, mic dejun, supa, salate, ciocolata sau inghetata. Am vrut sa aflam mai multe despre acest aliment minune, asa ca am cautat si am descoperit cateva lucruri foarte interesante si pe care, cel mai probabil, nu le stiati despre bacon:
1. Baconul contine 6 tipuri de umami, o substanta care declanseaza in creier aceeasi reactie chimica pe care o produc si drogurile. De aceea ajungem sa iubim baconul la fel de mult ca ciocolata.
Asta este si explicatia pentru faptul ca 43% din canadienii care au luat parte la un sondaj au declarat ca, daca ar avea de ales intre sex si bacon, ar alege baconul.
2. Baconul este destul de diferit in functie de tara in care il consumi. De exemplu, canadienii se folosesc carnea de pe spatele porcului ca sa-l produca, englezii folosesc bucatile de carne de pe umeri, iar englezii burta. Romanii folosesc tot burta.
3. Chiar daca baconul contine multa grasime si de cele mai multe ori doctorii ne sfatuiesc sa-l evitam, femeile gravide ar trebui sa-l consume. Se pare ca in bacon se afla un micronutrient important, choline, care este responsabil de dezvoltarea inteligentiei copiilor inca de cand se afla in burta mamei.
4. Baconul se se afla pe aceasta planeta inca din anul 1500 i.Hr. Chinezii l-au inventat, obisnuind sa conserve burta de porc in sare. Romanii si grecii au preluat si ei acest obicei. Astfel, baconul a ajuns sa fie cea mai veche carne "procesata" de pe planeta.
5. Ca valoare nutritiva, 20 de grame de bacon contin 5.4 grame de grasime si 4.4 grame de proteine. De asemenea, in 4 bucati medii de bacon se regasesc 800 mg sodiu si 1.92 grame de sare.
6. O varianta mai sanatoasa de bacon este cea produsa din carne de curcan. Acesta are mai putina grasime si mai multe proteine.
7. Mai mult de jumatate din carnea de porc de pe planeta provine din China. Asa ca, sansele sunt foarte mari ca baconul pe care-l mancati sa fie "made in China".
8. Italienii au o varietate de bacon care se cheama Guanciale si este facuta din fesele porcilor.
9. Tara in care se consuma cea mai mare cantitate de bacon pe an este Danemarca.
10. Doar 11% din carnea unui porc poate fi transformata in bacon.
Sursa foto: healthify.us
Surse articol: rantfood.com, bacontoday.com
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii