Anul 2014 a fost anul desertului hibrid, odata cu intrarea in scena a cronutului (gogoasa croissant) de care nimeni nu se poate satura. Afla tot ce trebuie sa stii despre gogoasa croissant si despre alte 7 deserturi hibride:
Cronutul a fost cel care a dat startul noului trend de creare a deserturilor hibride. Se zvoneste ca gogoasa croissant este cel mai cunoscut desert hibrid din lume. A fost creata in New York, in brutaria Ansel Dominique in 2014. Clientii au fost atat de incantati de desert, incat formau cozi cu ore inainte de deschiderea localului. In fata unei asemenea cereri, responsabilii brutariei s-au vazut obligati sa impuna o limita de 2 gogosi croissant per persoana.
Dupa succesul inregistrat cu gogoasa croissant, Ansel a creat un nou desert hibrid: cookie shot (fursecul pahar). Aluatul de fursecuri este copt intr-o forma de pahar de dimensiuni reduse si umplut ulterior cu lapte organic cu aroma de vanilie.
Brooksters reprezinta combinatia dintre un fursec de ciocolata si o negresa. Astfel, nu vei mai fi nevoit sa alegi intre cele doua. Practic, reteta presupune coacerea unui fursec de ciocolata in interiorul unei negrese.
Townie este o combinatie dintre tarta si negresa. Acesta are un invelis crocant de tarta umplut cu aluat de brownie usor nefacut. Townie este un desert gustos si haios, dulce-sarat.
Dupa cum probabil v-ati putut da seama, duffins reprezinta combinatia dintre o gogoasa si o briosa (donut=gogoasa, muffins=briosa). In mare, duffin reprezinta o gogoasa in forma de briosa coapta si umpluta cu gem de zmeura. Dupa coacere, se acopera cu unt si cu zahar.
Wonut este o vafa prajita cu zahar si glazura. Este disponibila in mai multe sortimente, precum wonut red velvet sau cu ciocolata mexicana.
O nalba (marshmallow) acoperita in ciocolata se numeste Mallomar. Macarons sunt fursecuri tip sandvis lipite cu crema meringue. Iar cand combini nalba cu ciocolata cu macarons, obtii ceea ce Dana's Bakery din New York a numit Mallomac.
Pentru a te bucura de acest desert hibrid nu este nevoie sa te deplasezi in orasele mari ale lumii, caci este foarte usor de facut. Practic, tot ce trebuie sa faci este sa pui inghetata in mijlocul unei briose (dupa ce a fost deja coapta, bineinteles!). Se da la congelator pana la momentul servirii.
Comentarii