Ce se mananca de Pasti in alte parti ale lumii - 10 feluri de mancare de care nu stiai

La noi, de Pasti se pregatesc cateva feluri de mancare pe care le cunoaste toata lumea: cozonaci, pasca, oua rosii, drob, friptura de miel etc.  Insa, prin alte parti ale lumii, felurile de mancare traditionala pentru Pasti sunt un pic mai ciudate. Sau, cel putin, asa par de aici.  In cele ce urmeaza va prezentam 10 dintre acestea.  Pregatiti-va sa fiti surprinse: 

Ce se mananca de Pasti in alte parti ale lumii - 10 feluri de mancare de care nu stiai

1. Europa de Est - Kulich

Crestinii ortodocsi din tari precum Bulgaria, Georgia sau Rusia, prepara de Pasti o prajitura numita Kulich. Este un fel de pasca, dar cu o forma aparte si peste care se pune inghetata alba si bomboane colorate sau petale de flori.

La fel ca si pasca noastra, prajitura este de obicei sfintita de preot dupa slujba de Paste.

2. Italia - Colomba di Pasqua

Stim cu totii de acel panettone al italienilor, cel pe care-l prepara pentru Craciun. Ei bine, de Pasti se prepara o prajitura asemanatoare, cu fructe confiate, dar in forma de porumbel.

3. Germania - Gründonnerstag

In Germania, Joia Patimilor este cunoscuta drept Joia Verde (Gründonnerstag). De aceea, germanii consuma in acea perioada tot felul de mancaruri de culoare verde.

De exemplu, supa de hasmatuchi, o planta erbacee, cu flori albe, inrudita cu patrunjelul si cu morcovul.

4. Finlanda - Mämmi

Mämmi, prajitura finlandeze de Pasti, este facuta din faina de secara si faina de malt, fiind condimentata cu melasa neagra, sare si coaja de portocala.

5. Brazilia - Paçoca de Amendoim

Brazilienii fac de Pasti un fel de halva, pe baza de alune, zahar si faina de manioc. Este foarte dulce, dar si foarte consistenta.

6. Danemarca - Påskeøl

Danezii nu se complica cu mancarea, ei fac de Pasti o bere speciala, pe care o puteti bea doar in perioada sarbatorilor pascale. Aceasta se numeste Påskeøl si este un pic mai tare ca berile normale.

7. Spania - Mona de Pascua

Spaniolii fac si ei un fel de pasca, care arata ca o gogoasa si care are in mijloc un ou fiert si o cruce din aluat.

Nu e chiar atat de iesit din comun, avand in vedere ca si pe la noi, in unele zone, se decoreaza pasca cu oua vopsite.

8. Mexic - Capirotada

In Mexic, lumea nu se complica prea tare cu aluatul de pasca, asa ca fac o budinca de paine pe care o umplu cu stafide, scortisoara, cuisoare si branza si o numesc Capirotada.

Daaaar... exista si o simbolistica pentru fiecare ingredient, despre care se spune ca aduce aminte de suferintele lui Iisus Hristos: cuisoarele fiind cuiele batute in cruce, batoanele de scortisoara crucea de lemn, iar painea corpul Mantuitorului.

9. Slovenia/Croatia - Pinca

Inrudita oarecum cu cozonacii nostri, Pinca este o paine dulce care are in mijloc semnul crucii. Aceasta este consumata la sfarsitul postului in Slovenia si Croatia.

10. Rusia - Pashka

Rusii sunt, ca de obicei, mai grandomani. Ei fac de Pasti o prajitura in forma de piramida, din branza dulce, asezata pe un pat de rubarba si decorata cu fulgi de migdale.

Pe cea din imagine, literele XB vin de la Христос воскрес, care inseamna "Hristos s-a inaltat".

Sursa foto si articol: telegraph.co.uk

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise