Care sunt tarile din Europa cu cea mai scumpa carne de vita - pe ce pozitie se afla Romania

In cazul in care va intrebati cat de scumpa e carnea de vita de la noi, comparativ cu alte tari din Europa, aflati ca stam destul de bine la preturi, dar destul de prost la puterea de cumparare.  Cei de la euronews.com  au realizat un top al pretului carnii de vita in 10 tari europene, printre care si Romania, iar rezultatul este destul de neasteptat, avand in vedere ca in Grecia carnea de vita este mai scumpa ca in Germania, iar preturile din Romania sunt similare cu cele din Marea Britanie.  Topul a fost realizat pe baza celor mai mici preturi listate in cataloagele supermarketurilor din fiecare tara in parte. Cifrele reprezinta euro / 500 de grame de carne tocata de vita. De asemenea, in top veti gasi si cate ore trebuie sa munceasca un angajat cu salariul minim pe economie pentru a-si permite 500 de grame de carne tocata de vita.  Din nou, rezultatul a fost neasteptat, pentru ca un grec trebuie sa munceasca cel mai mult pentru a-si permite cea mai scumpa carne de vita din UE, apoi un roman, iar englezii, polonezii, germanii si francezii muncesc cel mai putin pentru a-si permite cea mai ieftina carne de vita din UE. 

Care sunt tarile din Europa cu cea mai scumpa carne de vita - pe ce pozitie se afla Romania

Vedeti cum arata graficul de mai jos:

1. Grecia - 4,5 euro / 500 de grame de carne tocata de vita

2. Franta - 4,32 euro / 500 de grame de carne tocata de vita

3. Germania - 3,98 euro / 500 de grame de carne tocata de vita

4. Malta - 3,47 euro / 500 de grame de carne tocata de vita

5. Ungaria - 3,16 euro / 500 de grame de carne tocata de vita

6. Spania - 2,97 euro / 500 de grame de carne tocata de vita

7. Marea Britanie - 2,8 euro / 500 de grame de carne tocata de vita

8. Romania - 2,67 euro / 500 de grame de carne tocata de vita

9. Estonia - 2,21 euro / 500 de grame de carne tocata de vita

10. Polonia - 2,01 euro / 500 de grame de carne tocata de vita

Topul europenilor care trebuie sa munceasca cel mai mult pentru 500 de grame de carne tocata de vita arata astfel:

1. Grecia - 1,2 ore

2. Romania - 1,09 ore

3. Ungaria - 0,9 ore

4. Estonia - 0,75 ore

5. Spania - 0,71 ore

6. Malta - 0,68 ore

7. Franta - 0,48 ore

8. Germania - 0,47 ore

9. Polonia - 0,45 ore

10. Marea Britanie - 0,41 ore

Sursa foto: tumblr.com

Sursa articol: euronews.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise