Pentru a face un profit mai mare, exista producatori care recurg la falsificarea produselor alimentare, fara sa se gandeasca la sanatatea consumatorilor. Asa se face ca un numar mare de alimente pe care le consumam zilnic si pe care le mai si consideram sanatoase se pot dovedi a fi falsificate, fabricate cu materii prime mai ieftine si nesanatoase. In cele ce urmeaza, va spunem care sunt cele mai falsificate produse alimentare de pe piata romaneasca, dar si cum, in unele cazuri, puteti sa le recunoasteti.
In acelasi timp, alimentele falsificate sunt si cele care contin mai multi aditivi, E-uri si conservanti decat este permis.
Tine minte ca doar mierea naturala se zahariseste.
Uleiul de masline este un alt aliment cu efecte miraculoase asupra sanatatii. Insa, de multe ori acesta este indoit cu mai ieftinul si pacatosul ulei de floarea soarelui sau cu alte grasimi vegetale.
Uleiul de masline veritabil are o culoare usor verzuie, dar si un gust aparte, greu de confundat. Cu cat cele doua sunt mai diluate, cu atat calitatea este mai indoielnica.
Mezelurile
Incercati, pe cat posibil, sa consumati mezeluri de la producatorii locali certificati.
Lactatele
Chiar si faina este de multe ori falsificata. In aceasta se adauga faina de orz sau de ovaz, pentru ca sunt mai ieftine.
Cand se intampla astfe, aluatul pe care-l veti face cu aceasta nu va creste.
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii