Intotdeauna a existat o diferenta de pret intre ouale albe si cele maro, cele maro fiind mai scumpe. De asemenea, se spunea ca ouale maro au galbenusul mai mare, sunt de o calitate mai buna, sunt mai sanatoase etc. Dar, oare chiar e justificata diferenta de pret? Chiar exista o diferenta reala intre ouale albe si cele maro?
Culoarea cojii este singura diferenta intre cele doua tipuri de oua. Daca o gaina cu pene maro si una cu pene albe au fost crescute in aceleasi conditii, ouale lor vor avea aceeasi calitate si aceeasi valoare nutritiva, chiar daca culoarea cojilor difera.
Duritatea cojii:
Ouale maro nu au coaja mai tare decat cele albe. Factorul care influenteaza duritatea cojii unui ou este varsta gainii. Daca gaina este tanara, coaja va fi tare. Daca este batrana, coaja oualelor pe care le depune va fi mai subtire.
Ouale cu coaja maro nu au galbenusul mai galben. Atat culoarea galbenusului, cat si a carni, este data de cantitatea de porumb pe care gainile o mananca. Astfel ca, daca o gaina mananca mai mult porumb, va face oua cu un galbenus mai galben si va pielea usor galbuie.
Explicatia pentru diferenta de pret intre ouale albe si cele maro:
Gainile albe sunt mai mici decat cele maro, ceea ce inseamna ca intretinerea lor este mai putin costisitoare si se va reflecta in pret, chiar daca un ou alb nu este mai mic sau mai putin bun decat un ou maro.
Sursa foto si articol: huffingtonpost.com
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii