Intotdeauna a existat o diferenta de pret intre ouale albe si cele maro, cele maro fiind mai scumpe. De asemenea, se spunea ca ouale maro au galbenusul mai mare, sunt de o calitate mai buna, sunt mai sanatoase etc. Dar, oare chiar e justificata diferenta de pret? Chiar exista o diferenta reala intre ouale albe si cele maro?
Culoarea cojii este singura diferenta intre cele doua tipuri de oua. Daca o gaina cu pene maro si una cu pene albe au fost crescute in aceleasi conditii, ouale lor vor avea aceeasi calitate si aceeasi valoare nutritiva, chiar daca culoarea cojilor difera.
Duritatea cojii:
Ouale maro nu au coaja mai tare decat cele albe. Factorul care influenteaza duritatea cojii unui ou este varsta gainii. Daca gaina este tanara, coaja va fi tare. Daca este batrana, coaja oualelor pe care le depune va fi mai subtire.
Ouale cu coaja maro nu au galbenusul mai galben. Atat culoarea galbenusului, cat si a carni, este data de cantitatea de porumb pe care gainile o mananca. Astfel ca, daca o gaina mananca mai mult porumb, va face oua cu un galbenus mai galben si va pielea usor galbuie.
Explicatia pentru diferenta de pret intre ouale albe si cele maro:
Gainile albe sunt mai mici decat cele maro, ceea ce inseamna ca intretinerea lor este mai putin costisitoare si se va reflecta in pret, chiar daca un ou alb nu este mai mic sau mai putin bun decat un ou maro.
Sursa foto si articol: huffingtonpost.com
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii