Se pare că nu contează în cel colţ al lumii trăiesc, căci toate bunicile sunt foarte preocupate ca nepoţii să mănânce bine.
Bunica mea spune că dacă mănânci bine poţi să gândeşti mai limpede, aşa că e pregătită mereu să-mi dea "ceva bun". Aparent şi bunica fotografului Gabriele Galimberti e de aceeaşi părere, căci atunci când acesta a decis să plece într-o călătorie în jurul lumii, femeia i-a pus la pachet o porţie de ravioli, reţetă proprie. Nu a fost îngrijorată de alte pericole pe care le presupune o astfel de călătorie, ci doar de "ce o să mănânce nepotul ei".
De aici ideea de a fotografia bunici din jurul lumii, alături de reţetele lor preferate.
Colecţia de fotografii şi reţete a fost strânsă într-o carte savuroasă. Iată câteva imagini:
Inara Runtule - 68 de ani, Kekava, Letonia
Grace Estibero - 82 de ani, Mumbai, India
Susann Soresen - 81 de ani, Homer, Alaska
Serette Charles - 63 de ani, Saint-Jean du Sud, Haiti
Marisa Batini - 80 de ani, Castiglion Florentino, Italia
Normita Sambu Arap - 65 de ani, Oltepessi (masaai mara), Kenya
Julia Enaigua - 71 de ani, La Paz, Bolivia
Fifi Makhmer - 62 de ani, Cairo, Egipt
Isolina Perez De Vargas - 83 de ani, Mendoza, Argentina
Bisrat Melake - 60 de ani, Addis Abeba, Etiopia
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii