Cunoscuta sub denumirea de usturoiul ursului, leurda este printre primele plante ale primaverii de care ne putem bucura. Leurda apare la inceputul lunii martie, iar in cultul popular este asociata cu iesirea animalelor din hibernare. Aceasta se poate gasi in zonele impadurite de deal si de munte.
Frunzele sale alungite sunt folosite adesea pentru salate, ciorbe, piureuri. Avand in vedere gustul intepator, nu ar trebui consumata in cantitati mari decat in amestec cu alte alimente (de exemplu, urzici).
Consumul de leurda ajuta la tratarea herpesului, eczemei si chiar al reumatismului. De asemenea, ajuta la scaderea colesterolului, avand si proprietati antiseptice, antitoxice, hipotensive si bactericide.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii