Despre slanina s-a tot spus ba ca este sanatoasa, ba ca este extrem de nociva. Adevarul este undeva la mijloc. Exista mai multe beneficii pe care le aduce consumul de slanina, dar, atunci cand este consumata in exces, poate deveni si daunatoare sanatatii. In acelasi timp, grasimea sau lipidele care sunt consumate in starea lor naturala nu ingrasa, cu conditia sa nu fie combinate cu carbohidrati si, bineinteles, sa nu se exagereze.
In mod paradoxal, s-a descoperit ca o substanta din slanina, numita acid arahidonic, favorizeaza scaderea colesterolului.
In cantitati mici, slanina este buna si pentru sanatatea inimii si a vaselor de sange, reglementand contractiile musculare ale organelor interne, inclusiv ale muschiului cardiac, si sprijinind tonusul vascular.
In cazul persoanelor care fumeaza, slanina reduce partial pagubele produse de tutun. Seleniul, pe care-l contine slanina, previne oxidarea in organism si intareste sistemul imunitar.
Entorsele sunt tratate cu frectii cu grasime de porc, amestecata cu o lingura de sare. Dupa ce este aplicat amestecul miraculos, articulatia se bandajeaza cu un strat gros de lana.
Pentru ciocurile de pe oase exista un tratament de 5-7 zile cu un unguent preparat astfel: se toaca marunt 100 g slanina nesarata de porc si se amesteca cu un ou crud si 100 ml otet concentrat. Dupa dizolvarea completa a slaninei, se aplica pe zona dureroasa un tampon de vata imbibat in unguent si se lasa acolo peste noapte, iar dimineata se curata zona cu apa calda.
Sursa foto: adevarul.ro
Surse articol: formula-as.ro, libertatea.ro, adevarul.ro
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii