Carnea de curcan este printre cele mai sanatoase alimente pe care le puteti include in dieta voastra zilnica (este recomandat consumul a 200 de grame in fiecare zi). Fiind originar din SUA si Mexic, curcanul a fost adus in Europa in urma cu 400 de ani, dar a devenit rapid una dintre cele mai apreciate surse de carne de pe batranul continent - un lucru cat se poate de benefic pentru dieta europenilor, care pana in acel moment se baza cel mai mult pe carnea de porc, pui si vita. Carnea de curcan este una dintre cele mai bune si sanatoase surse de proteine, este saraca in grasimi (are jumatate din grasimea pe care o contine carnea de vita), iar 100 de grame de carne de curcan contin in jur de 160 calorii si 32 de grame de proteine. De asemenea, carnea de curcan este bogata in vitaminele B6, B12, niacina, riboflavina si seleniu, dar si in minerale esentiale organismului, precum fierul, zincul, seleniul si fosforul.
Datorita continutului ridicat de triptofan, care genereaza serotonina (un neurotransmitor care imbunatesteste starea de bine), consumul de carne de curcan actioneaza ca un anti-depresiv, generand o stare de buna dispozitie.
Reduce colesterolul
Atunci cand este gatita la cuptor, carnea de curcan are cea mai mica cantitate de grasimi saturate dintre toate tipurile de carne. Astfel, atunci cand optam pentru preparatele din carne de curcan, in detrimentul celor din alte tipuri de carne, reducem semnificativ nivelul de colesterol "rau" din organism.
Triptofanul joaca un rol important si in stimularea sistemului imunitar. Mai multe studii arata ca simptomele unor boli autoimune scad atunci cand sunt supuse actiunii acestui aminoacid extrem de benefic.
Creste nivelul de testosteron
Atentie! Spre deosebire de curcanul crescut la curte, cel crescut industrial are un efect invers, ridicand nivelul de estrogeni in defavoarea testosteronului.
Surse articol: livescience.com, bodyandsoul.com.au, cookingnook.com
Sursa foto: popsugar.com
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii