Alimentele pe care NU trebuie sa le reincalziti niciodata - va pot imbolnavi

Cu totii obisnuim sa reincalzim mancarea ramasa, consumand-o in doua sau mai multe transe, pentru a economisi timp - pe principiul "gatesti o data pentru toata saptamana".   Insa, se pare ca unele alimente sunt foarte nocive pentru sanatatea noastra atunci cand sunt reincalzite. Pentru a nu va deranja la stomac si pentru a evita toxinfectiile alimentare este bine sa nu incalziti aceste alimente:  

Alimentele pe care NU trebuie sa le reincalziti niciodata - va pot imbolnavi

Orezul

Orezul se numara printre felurile de mancare care sunt cel mai des reincalzite. Insa, atunci cand este depozitat la temperatura camerei, in orez apar tot felul de bacterii care pot provoca toxinfectii alimentare. Atunci cand este reincalzit la o temperatura mica, se dezvolta un mediu propice pentru cresterea numarului de bacterii.

Pentru a evita acest lucru este bine fie sa mancati orezul rece, dupa ce a fost depozitat in frigider, fie sa-l incalziti la o temperatura foarte ridicata.

Spanacul
Spanacul contine o cantitate ridicata de nitrati care, atunci cand sunt supusi la temperaturi ridicate se transforma in nitriti. Ceea ce inseamna ca poate deveni cancerigen pentru organism, dupa ce a fost reincalzit.
Telina si sfecla
Intocmai ca si spanacul, telina contine nitrati, care pot forma compusi toxici atunci cand sunt supusi factorului termic in repetate randuri. De aceea, de exemplu, este recomandat sa scoateti telina din supa inainte de a o incalzi.
Sfecla este printre cele mai sanatoase legume, insa, intocmai ca si telina poate fi daunatoare daca o reincalziti. Cei care ignora acest aspect, se pot trezi cu dureri de stomac si crampe.
Cartoful
Cartofii copti lasati 2-3 zile la temperatura camerei, nu doar ca-si pierd din proprietatile benefice si cele nutritive, dar pot dezvolta si colonii de Clostridium botulinum (bacterie ce cauzeaza botulismul). Reincalzirea lor nu elimina bacteriile, decat daca este facuta la temperaturi foarte ridicate. Temperaturile "caldute" nu fac decat sa favorizeze dezvoltarea bacteriilor.
Ouale
Supuse la o temperatura foarte ridicata, ouale pot deveni foarte periculoase. Atata timp cat sunt fierte, ele nu prezinta un risc pentru sanatate, insa cand reincalzim ouale prajite sau chiar si fierte, acestea ne pot imbolnavi.
Puiul
Consumata a doua zi dupa preparare, carnea de pui poate fi extrem de periculoasa pentru sanatate si poate cauza probleme digestive. Acest lucru se intampla datorita schimbarii, in ziua urmatoare, a structurii proteice.

Se recomanda consumul de carne de pui rece, dar, daca trebuie neaparat sa incalziti carnea, este bine sa o faceti la o temperatura mica si pentru un timp mai indelungat.

Ciupercile
Consumul de ciuperci se recomanda doar imediat dupa ce acestea au fost preparate. Totusi, daca doriti sa le consumati a doua zi, evitati sa le reincalziti, deoarece pot provoca probleme digestive si chiar si cardiace.

Sursa foto: linkkr.co

Sursa articol: mirror.co.uk

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise