Bagelul sau covrigelul american este unul dintre cele mai apreciate produse de brutarie americane, textura fiind caracteristica sa definitorie: cu un interior pufos si un exterior crocant si rumenit. Acest covrigel pare o combinatie dintre chifla si croissant, insa gustul si textura il fac unic. Americanii il folosesc pentru sandvisuri in diferite combinatii, fiind considerat un covrig tipic american. Voi stiati insa ca bagelul nu este originar din America? :-) Acesta a fost inventat in Polonia, mai exact Cracovia, prima sa mentiune datand din jurul anului 1610. La inceputul anilor 1900 bagel-ul este adus in New York de evreii polonezi.
3. A existat chiar si o uniune a bagel-ului in New York
4. Primii bagels erau mult mai mici
7. Secretul consta in fierbere
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii