5 modalitati inedite de a gati cu ceai

Cu totii savuram cu placere o cana de ceai fierbinte in diminetile friguroase sau ne delectam cu un ceai cu multa gheata in dupa amiezile de vara. V-ati gandit insa ca ati putea introduce ceaiul si in meniul pentru pranz sau cina?  

5 modalitati inedite de a gati cu ceai

Ei bine, o puteti face, iar rezultatul va fi unul deosebit. Iata cum puteti folosi ceaiul pentru gatit:

1. Paste

Ceaiul verde merge perfect cu pastele facute in casa, dandu-le o culoare vie si un gust grozav. Daca nu sunteti fani ai pastelor pregatite in casa, puteti folosi taitei cu ceai verde din comert.

2. Unt cu ceai

Combinatia de ceai si unt este un fel de versiune mai noua a untului cu verdeata. Pentru a o pregati trebuie sa lasi untul nesarat la tempratura camerei pana cand devine moale. Amesteca untul cu frunzele de ceai si infasoara compozitia intr-o folie alimentara. Se da la frigider pentru a se intari si se poate servi pe paine sau biscuiti.

3. Infuzarea produselor lactate

Nu este deloc greu sa infuzezi lapte sau smantana. Nu trebuie decat sa adaugi peste lapte sau smantana frunzele de ceai si sa le lasi la foc mic pana cand fierbe lichidul. Se lasa la racit si se strecoara.

4. Fursecuri

Ceaiul completeaza perfect aroma de unt pe care o au fursecurile in general. Asadar, in loc de traditionalul extract de vanilie, folositi matcha - o varietate de ceai verde macinat. Il puteti adauga direct in aluat.

5. Da aroma

Genmaicha sau ceaiul popcorn contine o combinatie deosebita de frunze de ceai si boabe de orez neprelucrat prajite, fiind folosit adesea pentru condimentarea mancarurilor. Intregul proces de gatire cu acest tip de ceai este inedit: datorita temperaturii ridicate, orezul pocneste, marindu-si volumul, precum popcornul, iar frunzele de ceai dau o aroma intensa.
Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise