Voi stiti ce au in comun muraturile, vinul si ciocolata, in afara de faptul ca sunt delicioase? Pe langa aspectul deja mentionat, un alt punct comun al lor este ca se obtin prin fermentare. Inca din vechile timpuri oamenii isi conservau alimentele prin fermentare: kimchi in Coreea, sauerkraut in Germania si branza peste tot in lume. Acum fermentarea este atragatoare pentru cei care isi doresc sa se intoarca la originile mancatului sanatos. Chiar si marii bucatari imbratiseaza aceasta practica. Procesul fermentarii este unul foarte complex si diferit in functie de tipul fermentarii; la baza, insa, consta in expunerea alimentelor la bacterii si drojdii, ceea ce face ca nutrientii sa fie mult mai rapid absorbiti de organismele noastre. Cercetarile recente arata ca alimentele fermentate imbunatatesc si imunitatea organismului. Prin fermentare, alimentele dobandesc o serie de enzime benefice si o varietate de probiotice. Specialistii recomanda alimentele conservate in acest mod in special celor care au probleme cu digestia, dar nu numai.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii