10 lucruri pe care nu le stiai despre migdale

  Cine poate rezista migdalelor? Cu siguranta, noi nu putem! Si pe langa faptul ca sunt delicioase, acestea sunt si foarte hranitoare pentru organismul uman. Tocmai de aceea, este recomandat sa consumam migdale cat de des putem, si mai ales, in prima parte a zilei.

10 lucruri pe care nu le stiai despre migdale

Iata cateva lucruri pe care este bine sa le stim despre migdale:
1. Migdalele dateaza din cele mai vechi timpuri, fiind mentionate chiar si in Biblie.

2. O portie de migdale de 25 de grame contine acelasi numar de antioxidanti continuti de o portie de brocoli cu acelasi gramaj.

3. Migdalele sunt cele mai nutritive fructe dintre cele cu coaja lemnoasa, in aceasta categorie incadrandu-se si nucul, alunul, fisticul si alunele caju.

4. Migdalele alcalineaza organismul, reducand riscul aparitiei osteoporozei si al scaderii functiei imunitare.

5. Migdalele fac minuni pentru sistemul digestiv, acest lucru datorandu-se fibrelor din compozitia lor. Pentru un efect mai bun, este recomandat sa beti multa apa dupa consumul de migdale.

6. Migdalele erau adaugate in painea pregatita pentru faraoni, fiind considerate a avea un efect afrodiziac.

7. Conform studiilor, aproximativ 2% din populatia lumii este alergica la astfel de fructe cu coaja lemnoasa. De aceea, nu se recomanda sa le dati copiilor foarte mici.

8. Migdalele sunt folosite de secole pentru infrumusetare. Uleiul de migdale face adevarate minuni pentru par si piele, continand o cantitate importanta de vitamina E.

9. Este recomandata consumarea migdalelor goale, pe stomacul gol, pentru ca organismul sa poata absorbi in intregime toti nutrientii pe care ii detin.

10. Migdalele regleaza tensiunea arteriala, dat fiind faptul ca detin o cantitate importanta de potasiu si sunt sarace in sodiu.

Retete care contin migdale:

1. Fursecuri din pulpa de migdale

2. Prajitura cu prune, vanilie si migdale

3. Biscotti cu migdale si portocale

4. Prajitura cu cirese si migdale

5. Orez cu miere si migdale

6. Cozonac cu fulgi de migdale

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise