Fie ca alegem sa o includem in dietele noastre sau nu, carnea este unul dintre cele mai pretuite alimente din lume. De-a lungul timpului, oamenii s-au specializat in a conserva carnea pentru a se putea bucura cat mai mult de ea. Sau, dimpotriva, au cautat constant metode de a o inlocui cu produse vegetale, dar care sa aiba proprietati asemanatoare cu proteinele animale. Ne-am gandit ca n-ar fi rau sa strangem cateva lucruri pe care, cel mai probabil, nu le stiati despre acest aliment fascinant. Asadar, iata 10 lucruri interesante despre carne:
1. Lichidul de culoare rosiatica care se scurge din friptura nu este sange, ci un amestec de apa si mioglobina, o proteina prezenta in fibrele musculare.
2. Pastrama de vita este atat de scumpa pentru ca in procesul de afumare se pierd trei sferturi din cantitatea de carne folosita initial. Ceea ce inseamna ca atunci cand cumparati 250 de grame de pastrama de vita, platiti cam aceeasi suma ca si pentru un kilogram de carne proaspata.
3. Anul 2013 este singurul an din istorie in care, la nivel mondial, consumul de carne de peste l-a depasit pe cel de carne de vita.
4. Carnea de vita "Kobe" (unul dintre cele mai scumpe soiuri de carne de vita) comercializata in afara Japoniei si a Chinei este falsa. Vita Kobe trebuie crescuta doar in anumite zone din Japonia si este ilegal sa fie exportata in alte tari in afara de China.
5. Unele abatoare isi conserva carnea intr-o atmosfera de monoxid de carbon. Acest proces mentine culoarea roz-rosie si aspectul proaspat al carnii timp de mai bine de un an. Insa, in tot acest timp, carnea se strica, pastrand aspectul inselator de carne proaspata.
6. Conform cercetatorilor de la universitatea din Newcastle, un sandvis cu bacon poate vindeca mahmureala.
7. 80% din toate antibioticele vandute in Statele Unite sunt folosite in industria carnii.
8. Pana in 1964, americanii nu mancau aripile de pui, considerandu-le la fel de nehranitoare ca si ghearele. Acestea au inceput sa fie apreciate cand proprietarul unui restaurant din Buffalo, New York, le-a pus pe gratar si le-a inclus in meniu sub numele de Buffalo Wings.
9. Pudra alba de pe unele tipuri de salam este un mucegai comestibil, numit... penicilina. Acesta tine departe bacteriile daunatoare si previne contactul acestora cu carnea.
10. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, germanii nu aveau voie sa manance carnati, pentru ca intestinele a peste 250.000 de vaci erau folosite pentru producerea zeppelinelor.
Sursa foto: kickassfacts.com
Sursa articol: kickassfacts.com
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii