10 lucruri interesante pe care nu le stiai despre carne

Fie ca alegem sa o includem in dietele noastre sau nu, carnea este unul dintre cele mai pretuite alimente din lume.  De-a lungul timpului, oamenii s-au specializat in a conserva carnea pentru a se putea bucura cat mai mult de ea. Sau, dimpotriva, au cautat constant metode de a o inlocui cu produse vegetale, dar care sa aiba proprietati asemanatoare cu proteinele animale.  Ne-am gandit ca n-ar fi rau sa strangem cateva lucruri pe care, cel mai probabil, nu le stiati despre acest aliment fascinant.  Asadar, iata 10 lucruri interesante despre carne: 

10 lucruri interesante pe care nu le stiai despre carne

1. Lichidul de culoare rosiatica care se scurge din friptura nu este sange, ci un amestec de apa si mioglobina, o proteina prezenta in fibrele musculare.

2. Pastrama de vita este atat de scumpa pentru ca in procesul de afumare se pierd trei sferturi din cantitatea de carne folosita initial. Ceea ce inseamna ca atunci cand cumparati 250 de grame de pastrama de vita, platiti cam aceeasi suma ca si pentru un kilogram de carne proaspata.

3. Anul 2013 este singurul an din istorie in care, la nivel mondial, consumul de carne de peste l-a depasit pe cel de carne de vita.

4. Carnea de vita "Kobe" (unul dintre cele mai scumpe soiuri de carne de vita) comercializata in afara Japoniei si a Chinei este falsa. Vita Kobe trebuie crescuta doar in anumite zone din Japonia si este ilegal sa fie exportata in alte tari in afara de China.

5. Unele abatoare isi conserva carnea intr-o atmosfera de monoxid de carbon. Acest proces mentine culoarea roz-rosie si aspectul proaspat al carnii timp de mai bine de un an. Insa, in tot acest timp, carnea se strica, pastrand aspectul inselator de carne proaspata.

6. Conform cercetatorilor de la universitatea din Newcastle, un sandvis cu bacon poate vindeca mahmureala.

7. 80% din toate antibioticele vandute in Statele Unite sunt folosite in industria carnii.

8. Pana in 1964, americanii nu mancau aripile de pui, considerandu-le la fel de nehranitoare ca si ghearele. Acestea au inceput sa fie apreciate cand proprietarul unui restaurant din Buffalo, New York, le-a pus pe gratar si le-a inclus in meniu sub numele de Buffalo Wings.

9. Pudra alba de pe unele tipuri de salam este un mucegai comestibil, numit... penicilina. Acesta tine departe bacteriile daunatoare si previne contactul acestora cu carnea.

10. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, germanii nu aveau voie sa manance carnati, pentru ca intestinele a peste 250.000 de vaci erau folosite pentru producerea zeppelinelor.

Sursa foto: kickassfacts.com

Sursa articol: kickassfacts.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise