Cum se pastreaza morcovii pentru iarna. 6 metode utile si efieciente

Afla cum sa pastrezi morcovii pentru iarna folosind 6 metode utile si eficiente: pastrarea in nisip umed, in pivnita, in frigider, prin congelare, in pamant si alte sfaturi practice. Pastreaza-ti morcovii proaspeti si deliciosi toata iarna!

Cum se pastreaza morcovii pentru iarna. 6 metode utile si efieciente

Pentru a pastra morcovii in conditii optime pe timpul iernii, exista cateva metode eficiente. Iata cateva dintre ele:

1. Pastrarea in nisip umed
Recipiente necesare: Lazi sau cutii de lemn/plastic.
Instructiuni: Curata morcovii de pamant (nu-i spala) si taie frunzele, lasand doar 1-2 cm din tulpina. Asaza un strat de nisip umed in cutie, pune morcovii intr-un singur strat, apoi acopera cu alt strat de nisip. Continua asa pana cand cutia este plina. Depoziteaza cutia intr-un loc racoros, intunecat si bine ventilat, cum ar fi o pivnita sau un beci.

2. Pastrarea in pivnita sau beci
Recipiente necesare: Lazi sau rafturi.
Instructiuni: Aseaza morcovii in lazi sau pe rafturi, fara a-i spala. Frunzele trebuie taiate scurt. Acopera morcovii cu un strat de paie sau frunze uscate pentru a mentine umiditatea si pentru a preveni deshidratarea. Locul de depozitare trebuie sa fie racoros, intunecat si bine ventilat.

3. Pastrarea in frigider
Recipiente necesare: Pungi de plastic sau recipiente de plastic cu capac.
Instructiuni: Spala morcovii si taie frunzele. Usuca-i bine si pune-i in pungi de plastic perforate sau in recipiente de plastic cu capac. Depoziteaza-i in sertarul pentru legume din frigider. Aceasta metoda este ideala pentru cantitati mai mici de morcovi.

4. Pastrarea prin congelare
Recipiente necesare: Pungi de congelator sau recipiente de congelator.
Instructiuni: Curata si spala morcovii, apoi taie-i in bucati mici, cubulete, felii sau da-i pe razatoarea mare. Pune-i in pungi de congelator sau in caserole. Eticheteaza pachetele cu data si depoziteaza-le in congelator.

5. Pastrarea in pamant
Instructiuni: Daca ai un gradina, poti lasa morcovii in pamant peste iarna. Acopera-i cu un strat gros de mulci (paie, frunze uscate, etc.) pentru a-i proteja de inghet. Recolteaza-i pe masura ce ai nevoie de ei. Aceasta metoda functioneaza bine in regiunile cu ierni mai blande.

6. Pastrarea in borcane

Se spala bine un borcan mare de 3 sau 5 litri, se lasa sa se usuce si se pune la baza lor in interior talas curat bine uscat sau cartoane curate, maruntite. Acestea au rolul de a mentine radacina morcovilor hidratata, sa nu se usuce prea repede. Morcovii se curata de pamant cu o laveta uscata, nu se spala. Apoi se asaza in borcane lasand mici spatii intre ei. Deasupra nu se pune capac, ci o strachina de lut plina cu apa.

Sfaturi generale:
Alege morcovii sanatosi, fara semne de deteriorare sau mucegai.
Mentine o umiditate moderata pentru a preveni deshidratarea.
Evita expunerea morcovilor la lumina pentru a preveni incoltirea lor.
Prin utilizarea acestor metode, te poti bucura de morcovi proaspeti pe parcursul intregii ierni.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise