Cum sa faci cei mai simpli si gustosi cartofi la cuptor. Reteta si 10 sfaturi pentru a obtine cartofii perfecti

Cartofii la cuptor sunt o garnitura versatila si delicioasa care poate insoti aproape orice fel principal. Iata cum sa-i prepari simplu si gustos, plus 10 sfaturi pentru a obtine cartofii perfecti.

Cum sa faci cei mai simpli si gustosi cartofi la cuptor. Reteta si 10 sfaturi pentru a obtine cartofii perfecti

Ingrediente de baza:
1 kg cartofi (de preferat cartofi rosii sau albi, cu coaja subtire)
3-4 linguri ulei de masline
sare si piper dupa gust
1 lingurita boia de ardei dulce sau iute (optional)
1 lingurita rozmarin proaspat sau uscat (optional)
2-3 catei de usturoi zdrobiti (optional)
Instructiuni:
Preincalzeste cuptorul la 200°C.

Spala bine cartofii si, daca preferi, poti sa-i cureti de coaja. Este recomandat sa lasi coaja daca este subtire, deoarece adauga textura si nutrienti.

Taie cartofii in cuburi sau felii de dimensiuni egale, pentru a se coace uniform.

Usuca cartofii bine cu un prosop de bucatarie pentru a indeparta excesul de umiditate. Acest pas ajuta la obtinerea unei texturi crocante.

Amesteca cartofii intr-un bol mare cu uleiul de masline, sarea, piperul, boiaua de ardei, rozmarinul si usturoiul zdrobit (daca folosesti).

Asaza cartofii intr-un singur strat pe o tava de copt, tapetata cu hartie de copt pentru a preveni lipirea.

Coace cartofii in cuptorul preincalzit timp de 30-40 de minute, pana devin aurii si crocanti.

10 sfaturi pentru cartofi perfecti:

Alege cartofi de calitate: cartofii rosii sau albi sunt cei mai buni pentru copt datorita continutului echilibrat de amidon.

Dimensiuni egale: taierea cartofilor in bucati egale asigura o coacere uniforma.

Uleiul de masline: foloseste un ulei de masline de calitate pentru a adauga gust si a ajuta la obtinerea unei texturi crocante.

Uscarea cartofilor: indepartarea excesului de umiditate este cruciala pentru a obtine cartofi crocanti.

Temperatura ridicata: coacerea la 200°C sau chiar mai mare ajuta la obtinerea unei texturi crocante la exterior si moi la interior.

Amestecul de condimente: adauga condimente dupa gust - boia, rozmarin, usturoi - pentru a intensifica aroma.

Un singur strat: asaza cartofii intr-un singur strat pe tava pentru a permite aerului cald sa circule si sa-i coaca uniform.

Folosirea hartiei de copt: previne lipirea si face curatarea tavii mai usoara.

Timp de odihna: lasa cartofii sa stea 5 minute dupa ce i-ai scos din cuptor inainte de a-i servi, pentru ca aromele sa se aseze.

Serveste cartofii la cuptor ca garnitura pentru carne, peste sau ca parte a unui platou de legume. Poti adauga si sosuri sau ierburi proaspete pentru un plus de aroma.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Dulciuri diverse

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata, o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru gustari sau aperitive....

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa
Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Se spala lintea, se scurge si se acopera cu apa fiarta, intr-un castron pe care il acoperim cateva minute.

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise