In perioada Sarbatorilor, pentru ca, de obicei, suntem invitati in mai toate zilele sa luam parte la o masa festiva, se intampla sa consumam aceleasi mancaruri de fiecare data. De pe aproape nicio masa nu sunt lipsite salata boeuf sau ouale umplute, de exemplu.
Daca anul acesta vrei ca masa pe care o pregatesti sa fie diferita, Gustos.ro ti-a pregatit cateva aperitive originale cu care iti vei suprinde familia.
Sandvisuri marinate
Ingrediente:
8 felii de paine proaspata, doua linguri de ulei de masline, doi catei de usturoi, doua linguri si jumatate de otet balsamic, o ceapa rosie, maruntita, opt masline tocate marunt, doua rosii coapte, taiate felii, o conserva de ton, patru linguri de busuioc
Mod de preparare:
Pregateste patru folii alimentare si pune pe fiecare cate doua felii de paine. Toarna uleiul de masline in mod egal pe fiecare felie de paine, apoi freaca fiecare felie cu usturoi. Apoi, toarna peste paine si otetul. Mai departe, peste una dintre felii de pe fiecare folie alimentara pune, in mod egal, ceapa, maslinele, rosiile, tonul si busuiocul. Fa patru sandvisuri din cele 8 felii, combinand cate o felie simpla cu una cu ingredientele de mai sus. Infasoara fiecare sandvis in folia lui si lasa-le sa stea la temperatura camerei pentru aproximativ 45 de minute.
Chiftelute surpriza
Ingrediente:
350 de grame de carne de vita tocata, o jumatate de ceasca de firmituri de paine, o patrime de ceasca de ceapa maruntita, o patrime de ceasca de morcov, dat pe razatoare, doua linguri de patrunjel, tocat, doua linguri de lapte degresat, un praf de sare, piper, un albus de ou
pentru sos: o jumatate de ceasca de suc de mere, o treime de ceasca de zahar brun, o patrime de ceasca de otet balsamic, o lingura de sos de soia, o patrime de lingurita de praf de usturoi, patru lingurite de faina de porumb.
Mod de preparare:
Intr-un castron, amesteca carnea tocata, firmiturile de paine, ceapa, morcovul, patrunjelul, laptele, sarea, piperul si albusul de ou. Fa din acest amestec chiftelute, pe care apoi prajeste-le intr-o tigaie. Dupa prajire, pune-le pe un servet de hartie si usuca-le bine.
Pentru sos: intr-o tigaie medie, amesteca sucul de mere, zaharul brun, otetul, faina de porumb, sosul de soia si praful de usturoi. Tine pe foc pana fierbe si apoi inca 2 minute, amestecand des. Adauga chiftelutele in acest sos si fierbe cam 3 minute.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii