In locul royal icing-ului obisnuit, insa mult mai dificil de pregatit, puteti folosi o glazura foarte simpla, din zahar pudra si lapte pentru a decora fursecurile.
Procesul de decorare are 2 pasi extrem de simpli:
1. Trebuie sa trasati o "bordura" de glazura pe marginile fursecurilor si chiar si in interiorul lor, daca doriti un model mai complex.
2. In mijlocul fursecurilor poti folosi glazura de orice culoare doresti. Poti folosi coloranti alimentari din comert pentru a obtine culoarea dorita sau coloranti naturali (de exemplu, cacao sau cafea).
"Bordura" va impiedica raspandirea glazurii colorate si va oferi un aspect aparte fursecurilor.
Desigur ca royal icing-ul are avantajele sale, pe care nu le putem trece cu vederea: unul dintre principalele sale avantaje este ca in cazul sau compozitia este mult mai inchegata, ramanand fixa pe fursecuri. Pe de alta parte, este mai complicat sa faci royal icing decat o glazura obisnuita din zahar si lapte pe care o poti face chiar si intr-un castron cu ajutorul unei furculite.
Pentru a realiza o glazura clasica de zahar ai nevoie doar de:
Pentru "bordura" de glazura:
140 grame zahar pudra
1/2 lingura esenta vanilie sau orice aroma va place
2 -2 1/2 linguri lapte (sau chiar apa)
Colorant alimentar (optional)
Pentru glazura din centru:
140 grame zahar pudra
1/2 lingura esenta vanilie sau orice aroma va place
2 1/2 - 3 linguri lapte (sau chiar apa)
Colorant alimentar (optional)
Instructiuni de preparare:
1. Fursecurile trebuie sa fie complet uscate pentru ca glazura sa prinda uniform. Este indicat sa le lasati cel putin 24 de ore dupa pregatire inainte de a le decora cu glazura de zahar.
2. Asezati toate fursecurile pe hartie de copt.
3. Pregatiti glazura pe care o veti folositi drept "bordura": amestecati zaharul cu laptele si cu aromele, folosind o furculita. Aceasta glazura ar trebui sa fie destul de groasa, doar atat cat sa poata fi turnata cu usurinta.
4. Turnati glazura intr-o sticluta din plastic sau intr-un con de ornat.
5. Pregatiti glazura din mijloc: amestecati zaharul, cu aromele si cu 2 1/2 - 3 linguri apa sau lapte si amestecati cu o furculita. Glazura ar trebui sa fie mai lichida, astfel incat sa se poata intinde pe fursecuri.
6. Turnati glazura intr-o sticluta din plastic sau intr-un con de ornat.
7. Trasati conturul fiecarui fursec folosind prima glazura si tinand sticluta sau conul de decorat in pozitie verticala. Lasati glazura cateva minute sa se usuce.
8. Umpleti interiorul fursecurilor cu cea de-a doua glazura si lasati la uscat fursecurile cel putin o zi.
Nu este deloc greu, nu este asa? :-)
Sursa articol si sursa foto: www.thekitchn.com
Comentarii