Fiecare masa de Craciun are aceleasi tipuri de bauturi, aproape in fiecare casa. De la paharelul de tarie la aperitiv, la vinul ce insoteste friptura si la sampania de la sfarsit, foarte rar ne incumetam sa servim ceva mai original sau exotic in aceasta zi. Daca te simti curajos, Gustos.ro ti-a pregatit niste retete de bauturi pe care le poti prepara singur si de care invitatii tai nici nu au auzit!
Punch de sampanie
Ingrediente:
10 cesti de capsuni proaspete, o ceasca si jumatate de suc de ananas, ¾ dintr-o ceasca de suc de lamaie, proaspat stors, ¾ dintr-o ceasca de zahar superrafinat, o sticla de sampanie sau vin spumos, rece.
Mod de preparare:
Cel putin cu 6 ore inainte de petrecere, pregateste cuburile de gheata cu capsuni. Spala capsunile, apoi plaseaza cate o capsuna in fiecare compartiment al unui aparat de facut cuburi de gheata. Umple cu apa si apoi ingheata.
Pentru a prepara punch-ul, pune restul de capsuni intr-un blender si amesteca-le, pana cand au consistenta unui piure. Apoi, toarna amestecul intr-un bol de punch, adauga sucul de ananas, sucul de lamaie si zaharul. Acopera si tine la frigider. Chiar inainte sa servesti, adauga sampania si cuburile de gheata cu capsuni.
Cafea Brulot
Ingrediente:
patru cuisoare intregi, un baton de scortisoara, sucul de la 2 portocale mari, sucul de la o jumatate de lamaie, 8 lingurite de zahar, 4 cesti de cafea fierbinte, tare, o jumatate de ceasca de brandy, o patrime de ceasca Curacao (sau alt lichior pe baza de portocale)
Mod de preparare:
Creeaza o “punguta” de condimente, adaugand cuisoarele si scortisoara intr-o bucata de tifon, pe care trebuie sa o legi la gura cu un fir de bumbac. Intr-o tigaie, combina sucul de portocale cu cel de lamaie, zaharul si punguta cu condimente. Adauga o ceasca din cafea si brandy-ul plus curacao. Fierbe, fara sa acoperi tigaia, la foc mediu pentru 5 minute, amestecand pana cand zaharul se dizolva si amestecul e fierbinte. La sfarsit, scoate punguta cu condimente. Stand la o distanta mai mare de tigaie, aprinde un chibrit si flambeaza amestecul, apoi adauga restul de cafea si toarna in cesti.
Sangria
Ingrediente:
doua sticle de vin rosu, sec, doua cesti de suc de portocale proaspat, o patrime de ceasca de zahar superrafinat, 4 piersici mari, taiate in felii subtiri, 2 portocale medii, taiate in felii subtiri, o lamaie mare, taiata in felii subtiri, o ceasca de apa minerala, doua linguri de brandy (optional).
Mod de preparare:
Intr-un vas mai mare, amesteca vinul, sucul de portocale si lamaie, zaharul, piersicile, portocalele si lamaia. Acopera si tine la frigider pentru cel putin o ora sau chiar peste noapte. Cand servesti, adauga si apa minerala si brandy-ul. Toarna in pahare si adauga gheata.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii