Când un chef japonez, Keita Yuge, pariază pe brânza gorgonzola și câștigă Campionatului Mondial de Paste Barilla

Când un chef japonez, Keita Yuge, pariază pe brânza gorgonzola și câștigă Campionatului Mondial de Paste Barilla

Tradiția italiană a pastelor a întâlnit utilizarea rafinată a ingredientelor tipic asiatice, în special cele fermentate, iar din această combinație s-a născut Penne al Gorgonzola with Japanese Aromas, un preparat care i-a adus lui Chef Keita Yuge titlul de Maestru al Pastelor în 2019 la Paris, câștigând medalia de aur a celei de-a opta ediții a Campionatului Mondial de Paste Barilla.

Competiția a reunit 14 chefi din topul bucătăriei mondiale, care s-au confruntat cu creativitate în trei probe inspirate de tema anului, „Arta Pastelor”. Juriul de experți internaționali a fost compus din trei chefi de calibru - Davide Oldani, Simone Zanoni (ambii italieni), Amandine Chaignot din Franța - precum și fotograful Ashley Alexander și designerul Paola Navone.

Prestigiosul premiu a zburat până în Japonia. Keita Yuge – care și-a rafinat talentul în restaurante renumite precum Guy Savoy în Paris, Quinto Canto în Osaka și Salone 2007 în Yokohama – a câștigat interpretând o rețetă de paste prin prisma ingredientelor culinare ale patriei sale, adăugând în mod inovativ celebra băutură Sake la nu mai putin celebrul sos gorgonzola.

Citește și Avantajele nutriționale ale brânzei Gorgonzola

Haideți să descoperim Rețeta Penne al Gorgonzola cu aromă japoneză

Ingrediente pentru 4 porții

100 g de penne rigate Barilla

Pentru sosul de stridii

8 stridii

80 g de șalotă/ceapă

10 g de prosciutto

ulei de măsline extravirgin

3 g de alge

Deschideți stridiile și păstrați cu grijă lichidul lor într-un bol. Strecurați și puneți deoparte. Într-o oală, căliți șalota în ulei până se caramelizează. Adăugați prosciuttoul și algele. Gătiți pentru câteva minute. Apoi adăugați stridiile și lichidul lor. Gătiți delicat pentru câteva minute în plus.

Pentru sosul de gorgonzola cu Sake Junmai Ginjo
100 g de gorgonzola dulce

60 ml lapte

40 ml smântână

40 ml sake Khouturu Junmai Ginjo

făină organică

Tăiați gorgonzola în bucăți mari și presărați cu puțină făină. Turnați laptele, smântâna și sakeul Junmai Ginjo într-o oală mare și gătiți la foc mic. Adăugați gorgonzola în amestec și gătiți până se dizolvă perfect, creând un sos cremos.

Pentru piureul de spanac
150 g de spanac (doar frunzele),
15 g de pancetta,
3 g de usturoi

Într-o oală, căliți pancetta cu usturoiul până devine auriu. Adăugați spanacul și gătiți până se înmoaie. Scoateți usturoiul și amestecați pentru a obține un piure uniform. Păstrați cald și puneți deoparte.

Pentru garnitură
10 frunze de spanac uscate
10 frunze de iarbă de stridii
pudră de yuzu și sansho organic
10 nuci
10 stridii rumenite

Pentru paste
Într-o oală mare, aduceți apa la fierbere. Adăugați sare, 7 g per litru de apă, și pennele. Gătiți al dente, apoi puneți-le înapoi într-o tigaie mare cu sosul de stridii pregătit anterior. Amestecați pastele.

Pentru servire
Puneți sosul de gorgonzola în mijlocul farfuriei. Adăugați pennele. Decorați pastele cu frunzele de spanac. Garnisiți cu piureul de spanac. Adăugați stridiile rumenite. Presărați totul cu pudră de yuzu și sansho și nuci rase. Serviți. Despre câștigător a scris și prestigioasa revistă Forbes.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise