Pentru ca deja am intrat in Postul Craciunului am facut o tocanita de ciuperci cu mamaliguta. Desi stiu ca este o mancare pe care o cunoastem toti m-am gandit totusi sa postez reteta ca poate ii este de ajutor cuiva. Eu o fac tare tare simplu.
Ingrediente:
8 ciuperci mari champignon
1 ceapa medie (de preferat rosie ca e mai dulce)
5-6 linguri suc de rosii
1 cescuta apa
patrunjel
sare
piper
boia iute (optional)
Mod de preparare:
Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam la foc mic sa scada si sa se patrunda ciupercutele (daca scade apa mai adaugati cate putina ca sa nu se prinda ciupercile). Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul tocat marunt si servim alaturi de mamaliguta fierbinte.
Pofta buna!
~ Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Laurei Adamache! ~
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii