Tarta de carne cu dovlecei

Aveam cam multi dovlecei in frigider si cum in ultima perioada am tot facut ciorba sau mancare de dovlecei, m-am gandit sa mai variez putin si sa fac o tarta de piept de curcan cu dovlecei si crumble de pesmet. A iesit nemaipomenit de buna.

Tarta de carne cu dovlecei

Ingrediente:

600 gr carne tocata de curcan sau pui

1 ceapa medie

1 catel de usturoi

patrunjel

cateva frunze de telina (optional)

2 morcovi mici

300-350 gr dovlecel

3 oua

1 mozzarella

sare

piper

6-7 felii de paine

3 linguri smantana

Crumble:

5-6 linguri pesmet

1 ou

1 mozzarella

2 linguri smantana

Mod de preparare:

Pentru inceput punem in cuptorul incins la 200 grade 4 felii de paine si le lasam vreo 5 minute pana se usuca. Le scoatem din cuptor si le lasam sa se racoreasca dupa care le bagam la robot si le transformam in pesmet.

Macinam pieptul de curcan sau pui, tocam marunt ceapa, patrunjelul, telina si usturoiul. Le amestecam si adaugam dovlecelul dat prin razatoare si stors foarte bine, morcovul dat prin razatoare, mozzarella stoarsa bine si faramitata, ouale, 3 linguri de smantana, sare si piper,tapetam o forma cu unt si o parte din pesmetul obtinut din feliile de paine si intindem uniform compozitia de carne,bagam la robot pesmetul, 1 ou, 1 mozzarella stoarsa bine si eventual tocata marunt si vreo 2 linguri de smantana.

Vom obtine un crumble cu o compozitie mai densa, pe care il punem peste tarta de carne si il intindem cu grija cu ajutorul unei linguri muiate in apa calduta. Pudram din nou cu pesmet, si bagam tarta la 200 grade pentru 35-45 minute, Servim alaturi de legume de sezon sau cartofi natur.

Mai multe retete gasiti pe blogul Laura Adamache!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise