O alta mancarica delicioasa de post, de data aceasta din arpacas. In Italia, arpacasul se numeste orzo perlato si il gasim in numeroase retete atat sarate cat si dulci. In tara nu am mancat arpacas decat in coliva si imi placea enorm de mult. Am avut surpriza sa descopar ca imi place la fel de mult in retetele sarate.
Ingrediente pentru 2 persoane:
200 gr arpacas
1 bucata de 10 cm de praz
3-4 linguri ulei de masline
1 l supa vegetala
1 pahar de vin alb
sare
piper
Mod de preparare:
Taiem prazul in felii subtiri si il punem la calit in cateva linguri de ulei de masline. Dupa 5 minute adaugam si arpacasul,
si le calim impreuna pentru inca 3-4 minute. Avem grija ca nici arpacasul si nici prazul sa nu se arda.
Adaugam 1 pahar de vin alb de buna calitate si lasam pe foc pana ce alcoolul este complet evaporat.
Daca dorim sa renuntam la vin, incepem sa turnam supa calda direct peste arpacasul si prazul calite.
Dupa ce alcoolul este complet evaporat, adaugam cate 1 polonic de supa vegetala calda.
Cand supa este absorbita in totalitate de catre arpacas mai adaugam 1 polonic de supa si tot asa pana ce arpacasul se patrunde,
Arpacasul trebuie sa fie fiert complet dar in acelasi timp bobul nu trebuie sa aiba o consistenta pastoasa.
Adaugam sare si piper dupa gust si servim.
Daca nu suntem in post, adaugam niste parmezan, amestecam bine si servim imediat.
~ Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Laurei Adamache! ~
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii