Incep retetele de post cu aceasta minunata si simpla prajiturica. Se face extrem de simplu si foarte rapid iar prajitura rezultata este delicioasa si cu o consistenta usor umeda.
Ingrediente (pentru o tava de 20X20)
1 cana fulgi nuca de cocos (115 gr)
1 cana faina (190 gr)
1 cana zahar (250 gr)
1 cana lapte de soia sau lapte de orez (300 gr)
1 plic praf de copt
1 lingura cacao
esenta vanilie
Mod de preparare:
Eu am cantarit ingredientele dar este de ajuns sa folosim aceiasi cana pentru masurarea ingredientelor de mai sus.
Amestecam intr-un vas nuca de cocos, faina, praful de copt si zaharul, turnam laptele si esenta de vanilie peste ingredientele solide si amestecam bine.
Tapetam o forma dreptunghiulara cu ulei sau margarina, daca folositi, si faina si turnam trei sferturi din aluat.
Aluatul ramas il amestecam cu 1 lingura de cacao si il punem peste aluatul din tava,
Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 35-40 minute. Inainte de a o scoate, bagam o scobitoare in prajitura. Daca iese curata atunci prajiturica e gata.
Foarte important sa o lasam sa se raceasca complet in tava, pentru ca avand o consistenta umeda are tendinta sa se sfarame si sa se desprinda mai greu de tava.
O servim pudrata cu zahar vanilat.
Pofta buna si post usor!
~ Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Laurei Adamache! ~
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii