Aluatul este simplu, economic, rapid si se pot face cu el de la prajituri cu fructe, checuri si pana la pandispan . Daca doriti puteti inlocui ciresele cu orice alt fruct ales de dumneavoastra.
Ingrediente:
420 gr faina
240 gr zahar
5 oua
210 gr ulei
90 gr lapte
1 praf copt vanilat (eu am folosit 1 plic de 16 gr)
fulgi migdale (optional)
miere ( optional)
Preparare
Mixam cateva minute zaharul cu ouale, dupa care adaugam uleiul si mai mixam vreo 2 minute, apoi laptele si iar mixam 2 minute iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt.
Intr-o tava mare ( 30x35) si tapetata cu unt si faina, adaugam aluatul si punem pe deasupra cirese care daca sunt mai acrute le dam prin zahar pudra inainte, si cativa fulgi de migdale daca doriti.
Bagam prajitura la 180 grade cuptor preincalzit pentru 35 minute.
Cat este calda inca o ungem cu miere, o pudram cu zahar pudra si o taiem cubulete.
Pofta buna!
Mai multe retete gasiti pe blogul Laura Adamache!
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii