Pariziene cu fondant de mere

Seamana mult la pufosenie cu cornetti. Nu se fac cine stie ce complicat si sunt bune pentru micul dejun. Fondantul de mere e de fapt o crema de mere care seamana la consistenta cu crema de vanilie. E mai densa si se comporta foarte bine la cuptor.

Pariziene cu fondant de mere

Incepem cu fondantul de mere.

Ingrediente:

200 gr mere curatate si taiate cubulete

2 oua

20 gr zahar

60 ml smantana

1 plic zahar vanilat

15 gr amidon de cartofi sau porumb

60 gr unt

100 ml apa

Mod de preparare:

Punem merele taiate cubulete pe foc impreuna cu zaharul si le caramelizam.

Adaugam 100 gr apa si lasam pe foc pana ce merele au absorbit toata apa.

Mixam merele pana le reducem in piure. Eu am mixat doar putin pentru ca-mi place sa simt marul.

Separat topim untul si cand s-a racit adaugam smantana, ouale, vanilia, amidonul si mixam pana la omogenizare.

Adaugam piureul de mere si punem crema obtinuta pe foc pana se ingroasa(atentie trebuie amestecat tot timpul).

Daca vreti ca crema sa fie foarte fina mixati bine de tot merele.

Lasam crema sa se raceasca.

Ingrediente pariziene:

500 gr faina

20 gr drojdie

70 gr zahar

260gr lapte

50 gr unt

sare (un varf)

1 ou (50 gr fara coaja)

Mod de preparare:

Eu am facut aluatul la masina de paine.Am pus intai laptele usor incalzit apoi oul,untul,zaharul,faina si drojdia la sfarsit, lasam 2 ore.

Impartim aluatul in 7 bilute.

Intindem prima biluta in forma de dreptunghi. Cu muchia unui cutit trasam o liniuta la jumatate. pe o parte punem fondantul iar pe cealalta o taiem fasiute ca la treccia.

Inchidem crema aducand partea superioara un pic peste ea.

Si apoi formam un rulou cu fasiutele si presam capetele.

Le asezam pe toate intr-o tava tapetata doar cu hartie de copt si lasam 45 minute pana isi dubleaza volumul.

Preincalzim cuptorul la 200 grade,le ungem cu un ou amestecat cu putin lapte si coaja portocala si le presaram niste mac sau fulgi de migdala pe deasupra.

Dupa 10-15 minute sunt gata. Timpul de coacere este pt cuptoarele electrice, pentru cele pe gaz poate varia intre 15-30 minute.

~ Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Laurei Adamache! ~

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise