Se apropie Sarbatorile, asa ca deja incepem sa facem lista bunataturilor pe care le vom aseza pe masa de Craciun. Biscuiteii acestia sunt extraordinar de buni di parfumati, numai buni pentru Craciun sau Revelion.
Ingrediente:
300 gr faina
70gr amidon porumb
60 gr cacao
2 lingurite rase praf copt
250 gr unt
3 galbenusuri de la 3 oua medii
150 gr zahar
300 gr ciocolata alba
4-5 linguri de frisca lichida
Mod de preparare
Mixam untul moale cu zaharul si galbenusurile pana obtinem o crema,
Separat, amestecam faina cu cacaoa, amidonul si praful de copt si rasturnam peste crema de unt.
Framantam pana obtinem o biluta moale si compacta pe care o invelim in folie si o lasam la frigider 30 minute:
dupa 30 minute o scoatem si incepem sa formam bilute mici cam de 12 gr pe care le asezam intr-o farfurie cu zahar de trestie amestecat cu zahar alb. Se poate folosi doar zahar alb.
Presam bilutele in zahar si le asezam cu partea data prin zahar in sus, in tava tapetata cu hartie de copt. Apasam , cu degetul, mijlocul fiecarui nasturas:
Bagam in cuptorul preincalzit la 175 grade pentru fix 15 minute. Imediat ce le scoatem mai apasam cu degetul centrul nastureilor ca sa ii putem umple.
Ciocolata alba o topim pe baie de aburi impreuna cu cateva linguri de frisca lichida sau lapte si umplem biscuitii dupa ce i-am scos din cuptor.
Sunt absolut divini! Crema de ciocolata alba se intareste o data ce se racesc dar ramane in acelasi timp cremoasa.
Pofta buna!
~ Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Laurei Adamache! ~
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii