Cand eram acasa, mancarea de varza se numara printre preferatele mele. Dupa ce am ajuns in Italia, i-am dus dorul o buna bucata de timp si asta pentru ca nu reuseam sa gasesc minunata varza cu foaie subtire care se gaseste la noi. Am incercat de multe ori sa o fac cu varza de aici care are foile foarte groase si nu se preteaza pentru mancaruri ci mai degraba pentru salate.
In afara de acest tip de varza numit aici cavolo cappuccio (tip de varza pe care-l recomand numai pentru salate) exista si o varzuta simpatica, verde aprins si cu folie fragede, aerisite si moi. Aceasta varza se numeste cavolo verza si este ideala pentru mancaruri, ciorbe, sarmale, varza umpluta la cuptor, etc. Seamana mult cu varza noastra si este foarte buna.
Ingrediente:
2-3 verze
1 kg coaste de porc
1 ardei gras rosu
1 ceapa mare
1 pahar vin alb
suc de rosii
apa
4-5 linguri ulei
cimbru
sare
piper
marar
1 ardei mic rosu iute
Mod de preparare:
Calim coastele de porc intr-o cratita destul de larga si inalta.
Cand au prins culoare, adaugam un pahar de vin alb de buna calitate si asteptam sa se evapore si sa dispara mirosul de alcool.
Adaugam un pahar de apa, sare si piper dupa gust, acoperim cratita cu capac si lasam carnea la inabusit pana rezulta aproape patrunsa. Daca dupa primul pahar, carnea este inca nepatrunsa, mai adaugam un pahar de apa .
Dupa ce carnea este patrunsa bine, adaugam o ceapa tocata fin si mai lasam la calit cateva minute.
In timp ce coastele de porc sunt la inabusit, tocam verzele foarte marunt, le framantam cu sare si le lasam sa se inmoaie,
Adaugam varza tocata peste carne, jumatate de cana de suc de rosii amestecat cu jumatate pahar de apa, cimbru, marar, un ardei gras rosu taiat in patru felii si un ardei mic iute uscat,
Lasam varza pe foc mic, acoperita cu un capac pana ce se inmoaie dupa care o bagam la cuptor, fara capac, la 180 grade pana cand se formeaza la suprafata o crusta subtire,
O servim cu mamaliguta calda.
Pofta buna!
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii