Kinder fetta al latte

Simplu de facut, delicioasa si racoroasa, e ideala pentru copiii nostri pentru ca e facuta in casa si deci e mult mai sanatoasa decat cea din comert.

Kinder fetta al latte

Ingrediente:

Pentru foi:

* 120 gr unt moale

* 120 gr albusuri (mie mi-au intrat albusurile de la 4 oua mijlocii)

* 120 gr zahar pudra

* 120 gr faina

* 4 linguri cacao dulce (eu am avut numai 2 si e mai deschisa la culoare)

Pentru crema:

Aveti de ales intre 2 variante:

Prima varianta:

* 255 gr lapte condensat

* 165 gr unt moale

A doua varianta (mult mai practica si mai usoara ca gust):

* 350 gr frisca lichida

* 3 linguri mari de miere

Eu am ales a doua varianta pentru ca mi s-a terminat laptele condensat. O sa pun reteta laptelui condensat cand il voi reface.

FOILE:

Mixam foarte bine untul cu zaharul, dupa care adaugam peste unt albusurile batute foarte, foarte bine si amestecam cu grija, dupa ce am incorporat albusurile in unt adaugam faina amestecata cu cacaua si eventual cu 1 lingurita praf copt. Va sfatuiesc sa dati mixul de faina si cacao prin sita ca sa nu avem cocoloase.

Amestecam usor pana la completa absorbtie.

Dam drumul la cuptor la 200 grade si pana se incinge, intindem foile.Din jumatate de compozitie intindem aluatul cu o spatula cat mai regulat putem direct pe foaia de copt care va sta in tava. Bagam prima foaie in cuptorul super incins si o tinem 4 minute pe ceas (nici mai mult nici mai putin). O sa vedeti ca imediat ce bagati foaia la cuptor se inchide la culoare si devine lucioasa. In 4 minute din lucioasa suprafata devine mata si atunci inseamna ca e gata.

O scoatem si o lasam sa se raceasca. Procedam la fel cu a doua foaie.

Crema:

Ca sa nu avem probleme ca nu se bate bine frisca bagam intotdeauna vasul gol in care urmeaza sa mixam frisca pentru 5 minute in congelator, asa el va fi rece tot timpul mixatului.Deci batem frisca bine bine. Adaugam mierea si mixam din nou vreo 5 minute pana se intareste bine crema.

Pentru cealalta varianta mixati spuma untul minim 5 minute dupa care adugati tot laptele condensat si mai mixati inca vreo 5 dupa care bagati crema pentru cel putin jumatate de ora in frig.Daca faceti aceasta varianta incepeti sa faceti inainte crema si apoi foile.

Asamblare:

Intindem crema pe o foaie complet rece (eu am pus toata crema desi a fost cam multuta,eu zic ca se poate face doar din jum de ingrediente)

O acoperim cu cealalta foaie si cu un facalet trecm usor peste prajitura ca sa nivelam crema. Faceti treaba asta cu blandete pana simtiti ca e crema egala dedesubt si bagam kinderul nostru la frigider pentru 1 ora.

Dupa 1 ora scoatem prajitura, ii taiem frumos marginile si o taiem in bucati ca cele din imagine. Mie mi s-a lipit un pic facaletul de foaie ca am apasat cam tare de asta am spus sa il rulati cu atentie sau eventual sa folositi un facalet de silicon.

Este delicioasa si nu e greu de facut.

~ Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Laurei Adamache! ~

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise