Gogosi cu lapte condensat

Pentru ca saptamana trecuta v-am promis ca va voi aduce si o reteta unde folosim laptele condensat, astazi va propun aceste minunate gogosi. Nu va mai spun cat sunt de pufoase si delicate ci va invit sa le incercati pentru ca merita din plin.

Gogosi cu lapte condensat

Ingrediente:

600 gr faina

50 gr zahar

14gr drojdie uscata/ 30 gr drojdie proaspata

180 ml lapte condensat

250 ml apa calduta

1 ou mare

un varf sare

Mod de preparare:

Amestecam faina cu drojdia uscata ( daca folosim proaspata o dizolvam in apa calduta si o adaugam in centru fainii), adaugam in centrul fainii apa calduta, laptele condensat, oul si zaharul si incepem sa framantam. Cand aluatul a capatat consistenta adaugam un varf de cutit de sare si framantam pana obtinem o biluta elastica (daca aluatul mai cere faina mai adaugati cate o lingurita o data).

Lasam aluatul la crescut cam 2 ore dupa care il rasturnam pe masa infainata si intindem o foaie nu foarte subtire, cam 0,5 cm din care taiem cu o forma rotunda sau alta forma, gogosile.

Punem gogosile pe un fund de lemn mare si bine infainat la crescut pentru 30-45 minute.

Le lasam sa isi dubleze volumul, dupa care le prajim in baie de ulei incins. Daca gogosile sunt crescute suficient, vor pluti la suprafata uleiului si vor face guleras alb de jur imprejur.

Le servim pudrate cu zahar vanilat langa o cana de lapte, ceai sau cafea.

~ Mai multe retete gasiti pe blogul Laura Adamache! ~

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise