Si pentru ca este anotimpul pepenilor pe care in nici un caz nu trebuie sa ii ocolim pentru ca sunt extrem de sanatosi si parfumati, astazi va propun o reteta de gem cu brandy si samburi de pin.
Ingrediente:
1 kg pulpa de pepene galben
500- 550 gr zahar
3 linguri brandy
1 lamaie
100 gr samburi pin
Preparare:
Taiem pepenele pe lungime,ii curatam samburii si apoi taiem pulpa in bucatele mici.
Amestecam pulpa cu sucul unei lamai mari (ca sa isi pastreze culoarea), cu zaharul si 3 linguri de brandy,si lasam sa se odihneasca 3-4 ore pana ce pepenele isis lasa tot sucul.
Punem gemul pe foc mic pentru 50-60 minute. Avem grija sa luam cu o lingura spuma formata la suprafata.
Dupa 50 minute, luam cu o lingura putin gem si il picuram pe o farfurie. Daca picatura ramane teapana pe farfurie este gata, daca in schimb isi pierde forma atunci mai lasam geamul sa fiarba.
Dupa ce este gata, bagam un mixer vertical in gem si il pasam foarte fin,il mai punem pe foc mic pentru 5-10 minute avand grija sa amestecam des ca sa nu se prinda.Stingem focul, il lasam sa se raceasca putin, adaugam samburii de pin, amestecam bine si cat este cald inca il punem in borcane.
Mie mi-a iesit un borcan de 400 grame asa ca nu l-am mai sterilizat pentru ca se va termina cam intr-o saptamana, dar daca doriti sa aveti acest gem pentru o perioada mai lunga neaparat sterilizati borcanele.
Pofta buna!
Mai multe retete gasiti pe blogul Laura Adamache!
~ Inca ceva: astazi este ziua de nastere a Laurei si, cu aceasta ocazie, dorim sa ii uram o petrcere frumoasa si implinirea tuturor viselor sale! La multi ani, Laura! ~
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii