Se numesc “Clatite o mie de gaurele” pentru ca in momentul in care le prajim, suprafata se umple de mici gaurele foarte simpatice. Sunt bune bune si nu sunt absolut deloc grase.
Ingrediente
Dizolvam drojdia in 100 gr apa (din cele 500 gr) si o lasam intr-un loc caldut 30 de minute.
Punem faina intr-un bol de plastic, facem o gaura in centru si adaugam cele 2 oua batute impreuna cu laptele caldut, drojdia dizolvata si aromele.
![]()
Amestecam cu grija si adaugam treptat cele 400 gr apa calduta si sarea si lasam aluatul la dospit pt 2 ore intr-un loc caldut.
![]()
Dupa 2 ore aluatul este plin de gaurele mici.
![]()
Incingem o tigaie de teflon, o ungem cu putin unt si adaugam un polonic de aluat. In momentul in care suprafata se umple de gaurele,
![]()
o prajim si pe cealalta parte si servim.
Se servesc cu unt si miere topite dar eu le-am servit cu melasa de smochine .
Sunt fooooarte pufoase si imi place ca nu sunt absolut deloc grase.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii