Chec cu nuci si malai

Nucile imi plac la nebunie in orice reteta, dulce sau sarata, iar in checul acesta se simte pregnant gustul lor. Consistenta checului este usor umeda si ramane neschimbata chiar si dupa 3 zile. Voi face un pandispan cu aceasta reteta pentru ca se taie perfect si are un gust absolut delicios si deosebit.

Chec cu nuci si malai

Ingrediente:

125 gr unt la temperatura camerei

125 gr zahar pudra

100 gr faina de malai fina

75 gr faina

70 gr nuci macinate

2 oua

2 galbenusuri

3/4 plic praf de copt

3 linguri de vin alb

1/2 fiola esenta migdale

1 varf cutit de sare

Mod de preparare:

Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra si un varf de cutit de sare pana cand obtinem o crema.

Adaugam pe rand ouale si galbenusurile, mixand bine dupa fiecare ou si galbenus adaugat.

Amestecam malaiul cu faina, cu nucile macinate si praful de copt . Adaugam mixul de faina peste crema de unt si amestecam cu grija cu o lingura de lemn.

Vom obtine un aluat relativ compact in care vom adauga cele 3 linguri de vin si esenta de migdale. Amestecam din nou bine dar cu grija si punem aluatul intr-o forma de chec tapetata cu unt si faina.

Il coacem la 180 grade, cuptor preincalzit pentru 30 minute.

Il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca in forma dupa care il rasturnam pe un platou, il pudram cu zahar pudra vanilat si il servim.

Pofta buna!

Mentiuni:

Este indicat ca ouale sa fie la temperatura camerei ca sa nu se taie crema de unt in momentul in care le adaugam.

Daca mixam nucile la robot, amestecati-le cu 1 lingura rasa de zahar inainte de a le macina.

Cu ingredientele de mai sus obtineti un chec pentru o forma cu fund rotund care este putin adanca. Daca il coaceti intr-o forma normala de chec de 30x11 cm, va sfatuiesc sa dublati cantitatile.

~ Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Laurei Adamache! ~

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise