Bounty Bars

Nu sunt fan nuca de cocos dar mananc intotdeauna cu mare placere bounty bars asa ca am reprodus in casa gustoasele batoane si pot spune ca au iesit divine. Compozitia de cocos a ramas umeda exact ca la cele cumparate.

Bounty Bars

Ingrediente pentru 10 batoane de 6 cm:

  • 85 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 200 gr frisca lichida
  • 200 gr fulgi de nuca de cocos
  • 300 gr ciocolata cu lapte

Mod de preparare:

Punem pe foc untul, frisca si zaharul si amestecam la foc mic pana se topeste zaharul (cateva minute, cam 5) dupa care tragem cratita la o parte de pe foc si adaugam nuca de cocos.

Intindem cu ajutorul unei spatule lungi un dreptunghi cam de 2 cm inaltime pe care il lasam cam 15 minute la rece sa capete consistenta dupa care il taiem in fasii cam de 1,5 cm latime si 6 lungime si ii modelam capetele astfel incat sa devina rotunde.

Daca ne grabim sa le servim, le tinem la rece 1 ora, daca nu, le lasam toata noaptea si le imbracam in ciocolata a doua zi.

Aluatul se va compacta cat timp va sta la rece dar isi va mentine umezeala asa ca nu vor fi tari cand le scoatem.

Topim ciocolata la bain marie. Luam cate un bastonas pe rand si il scufundam in ciocolata (cu mare grija pentru ca fiind lungi si aluatul nefiind tare tare are tendinta sa se rupa daca il bruscam) dupa care il punem ori pe un gratar la racit ori pe hartie de copt.

Eu le-am dat de 2 ori prin ciocolata dar 1 data este super suficient. Dupa ce s-au racit le-am facut niste dungute cu ciocolata alba topita.

Pofta buna!

Mai multe retete gasiti pe blogul Laura Adamache!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise