Babà al rum

Babà este unul dintre cele mai renumite dulciuri napoletane si in acelasi timp prajitura mea preferata.  Si cum astazi am cam stat in bucatarie nu puteam sa nu fac si ceva dulce asa ca am ales aceasta divina prajitura. Am facut numai patru pentru ca stiam ca daca fac mai multe nu ma pot abtine sa nu mananc si in timpul zilei. Asa ca avem micul dejun asigurat in acest weekend.

Babà al rum

Ingrediente pentru 4 babà:

  • 150 gr faina
  • 2 oua intregi
  • 1 galbenus
  • 110 gr ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 7 gr drojdie uscata
Sirop:

  • 300 gr apa
  • 250 gr zahar
  • rom cat doriti (se pune 1 paharel dar puteti pune mai mult sau mai putin)

Aluatul se face extrem de simplu. Mixam uleiul cu zaharul dupa care adaugam cele 2 oua pe rand si galbenusul. Mixam pana sunt inglobate bine si apoi adaugam treptat faina amestecata cu drojdia. Obtinem un aluat lipicios,

pe care il impartim in bilute egale (eu am gresit aici si nu le-am impartit egal). Va puteti unge mainile cu putin ulei ca sa va fie mai usor de manevrat aluatul.

Punem fiecare biluta in formele de babà tapetate cu unt si faina,

si le lasam sa creasca pana ajung aproape de margine,

le bagam in cuptorul preincalzit la 160 grade pentru 20-25 minute, pana se rumenesc la suprafata,

le scoatem din forme dupa ce s-au racorit putin,

si le lasam sa se raceasca complet.

Pentru sirop amestecam apa cu zaharul si lasam sa fiarba 15 minute dupa care stingem focul, adugam romul si lasam siropul sa se raceasca. NU trebuie sa fie rece complet ci usor caldut. Incercati sa puneti o picatura de sirop pe mana si daca il simtiti lejer mai cald decat mana voastra atunci e gata.

Bagam toate cele 4 babà in sirop si le intoarcem pe toate partile pana absorb aproape tot siropul,

Cam in 15 minute sunt gata insiropate.

Le taiem pe lungime, le umplem cu frisca, le lipim si le servim cu sirop de visine si visine sau cu fructe proaspete sau chiar simple. Sunt delicioase oricum,

Pofta buna!

~ Mai multe retete gasiti pe blogul Laura Adamache! ~

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise