Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

Laura Adamache, blogger culinar si autor de carti de bucate
Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

Laura Adamache, blogger culinar si autor de carti de bucate

O cunoastem si o urmarim pe Laura Adamache de cativa ani si o admiram pentru toate retetele plus fotografiile minunate....

Laura Adamache, blogger culinar si autor de carti de bucate
Gem de rosii cu mere si scortisoara
Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

Gem de rosii cu mere si scortisoara

Foarte fin si parfumat, este ideal pentru micul dejun alaturi de o cana de cafea, lapte sau ceai. Putem face crostate,...

Gem de rosii cu mere si scortisoara
Inghetata de nutella cu stafide
Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

Inghetata de nutella cu stafide

Fara nici un dubiu pot afirma ca este cea mai buna inghetata facuta de mine pana acum. Este atat de cremoasa si fina incat cu...

Inghetata de nutella cu stafide
Spirala umpluta cu spanac
Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

Spirala umpluta cu spanac

Astazi va aduc o placinta nemaipomenita umpluta cu spanac si ricotta. Daca nu aveti ricotta la dispozitie o puteti inlocui cu...

Spirala umpluta cu spanac
Supa de pui cu crutoane de gris
Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

Supa de pui cu crutoane de gris

O supa usor de preparat si absolut delicioasa, iar crutoanele de gris sunt un element inedit.

Supa de pui cu crutoane de gris
Chec cu nuci si malai
Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

Chec cu nuci si malai

Nucile imi plac la nebunie in orice reteta, dulce sau sarata, iar in checul acesta se simte pregnant gustul lor. Consistenta...

Chec cu nuci si malai
Biancomangiare - desert fin cu migdale
Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

Biancomangiare - desert fin cu migdale

Biancomangiare sau blanc manger este un desert originar din Franta care a patruns in Italia in secolul XII iar acum este...

Biancomangiare - desert fin cu migdale
Ciorba de legume
Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

Ciorba de legume

De cateva saptamani m-am apucat serios de sport si automat am inceput sa gatesc mai dietetic. E a doua oara cand fac ciorbita...

Ciorba de legume
Chec cu frisca
Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

Chec cu frisca

Un desert foarte fin cu o aroma pregnanta de lamaie, este ideal pentru micul nostru dejun alaturi de o ceasca de cafea, ceai...

Chec cu frisca
Placinta cu carne
Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

Placinta cu carne

Placinta aceasta de carne o pregateste mama  foarte des si pot spune ca este absolut divina. Foarte simplu de executat,...

Placinta cu carne
Risotto din arpacas cu praz
Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

Risotto din arpacas cu praz

O alta mancarica delicioasa de post, de data aceasta din arpacas. In Italia, arpacasul se numeste orzo perlato si il gasim in...

Risotto din arpacas cu praz
 Pancakes cu sfecla si ricotta
Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

Pancakes cu sfecla si ricotta

Chiar daca astazi imi da tarcoale o raceala, nu suport sa stau in pat, asa ca m-am apucat de bucatarit. Am facut un aperitiv...

Pancakes cu sfecla si ricotta
Kinder fetta al latte
Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

Kinder fetta al latte

Simplu de facut, delicioasa si racoroasa, e ideala pentru copiii nostri pentru ca e facuta in casa si deci e mult mai...

Kinder fetta al latte
Bensone - deliciu dulce din  Italia
Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

Bensone - deliciu dulce din Italia

Este un dulce tipic regiunii Emilia-Romagna. Versiunea clasica nu contine iaurt ci numai lapte. Comparativ seamana cu o pasta...

Bensone - deliciu dulce din Italia
Crackers - biscuiti crocanti deliciosi
Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

Crackers - biscuiti crocanti deliciosi

O reteta simpla si foarte crocantoasa. La noi s-au dus imediat asa ca daca vreti sa va ramana si pentru a doua zi dublati...

Crackers - biscuiti crocanti deliciosi
Pariziene cu fondant de mere
Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

Pariziene cu fondant de mere

Seamana mult la pufosenie cu cornetti. Nu se fac cine stie ce complicat si sunt bune pentru micul dejun. Fondantul de mere e...

Pariziene cu fondant de mere
Cosulete de linte cu guacamole
Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

Cosulete de linte cu guacamole

O reteta care ne-a placut foarte mult!

Cosulete de linte cu guacamole
Treccia russa
Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

Treccia russa

Este unul dintre cei mai buni cozonaci mancati vreodata. Imi place consistenta usor umeda si faptul ca nu se usuca nici dupa...

Treccia russa
Nasturasi fragezi de ciocolata
Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

Nasturasi fragezi de ciocolata

Se apropie Sarbatorile, asa ca deja incepem sa facem lista bunataturilor pe care le vom aseza pe masa de Craciun. Biscuiteii...

Nasturasi fragezi de ciocolata
Prajitura de post cu cocos
Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

Prajitura de post cu cocos

Incep retetele de post cu aceasta minunata si simpla prajiturica. Se face extrem de simplu si foarte rapid iar prajitura...

Prajitura de post cu cocos
Triunghiuri cu branza
Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

Triunghiuri cu branza

Astazi mi s-a facut dor sa framant un aluat  asa ca am facut aceste triunghiuri tare simplute si rapide care-mi amintesc...

Triunghiuri cu branza
Scallion Pancakes (de post)
Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

Scallion Pancakes (de post)

Sunt delicioase si desi pot parea un pic migaloase merita cu siguranta sa le incercati macar o data pentru ca la final veti...

Scallion Pancakes (de post)
Tocanita de ciuperci
Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

Tocanita de ciuperci

Pentru ca deja am intrat in Postul Craciunului am facut o tocanita de ciuperci cu mamaliguta. Desi stiu ca este o mancare pe...

Tocanita de ciuperci
Mancare de varza cu carne
Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

Mancare de varza cu carne

Cand eram acasa, mancarea de varza se numara printre preferatele mele. Dupa ce am ajuns in Italia, i-am dus dorul o buna...

Mancare de varza cu carne
Pizzette in foite
Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

Pizzette in foite

Va propun un aluat foietat care se face nici mai mut nici mai putin decat in 3 minute. Rezultatul este extrem de bun si as...

Pizzette in foite
Clatite Maroc
Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

Clatite Maroc

Se numesc “Clatite o mie de gaurele” pentru ca in momentul in care le prajim, suprafata se umple de mici gaurele foarte...

Clatite Maroc
Chiftelute de paine
Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

Chiftelute de paine

O varianta vegetariana a chiftelelor clasice cu carne.  Daca le-as fi mancat facute de altcineva si mi-ar fi spus ca...

Chiftelute de paine
Babà al rum
Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

Babà al rum

Babà este unul dintre cele mai renumite dulciuri napoletane si in acelasi timp prajitura mea preferata.  Si cum astazi...

Babà al rum
Gogosi cu lapte condensat
Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

Gogosi cu lapte condensat

Pentru ca saptamana trecuta v-am promis ca va voi aduce si o reteta unde folosim laptele condensat, astazi va propun aceste...

Gogosi cu lapte condensat
Lapte condensat (Sweetened Condensed Milk)
Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

Lapte condensat (Sweetened Condensed Milk)

Am gasit in urma cu ceva vreme pe un site american aceasta minunata reteta de lapte condensat. Se face foarte rapid iar...

Lapte condensat (Sweetened Condensed Milk)
Focaccia alla genovese
Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

Focaccia alla genovese

Focaccia ( in dialect a fügassa) alla genovese este un tip de paine care nu trebuie sa depaseasca 2 cm inaltime. Se...

Focaccia alla genovese
Tarta de carne cu dovlecei
Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

Tarta de carne cu dovlecei

Aveam cam multi dovlecei in frigider si cum in ultima perioada am tot facut ciorba sau mancare de dovlecei, m-am gandit sa...

Tarta de carne cu dovlecei
Mini checulete bicolore
Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

Mini checulete bicolore

Sunt absolut delicioase si foarte pufoase aceste mini checulete care bineinteles ca se pot face si intr-o forma normala de...

Mini checulete bicolore
Mancare de cartofi cu masline si orez
Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

Mancare de cartofi cu masline si orez

Iata o reteta simpla si gustoasa pentru cei care tin post.

Mancare de cartofi cu masline si orez
Prajitura cu cirese
Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

Prajitura cu cirese

Aluatul este simplu, economic, rapid si se pot face cu el de la prajituri cu fructe, checuri si pana la pandispan . Daca...

Prajitura cu cirese
Cornetti cu iaurt
Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

Cornetti cu iaurt

In 30 de minute sunt gata facuti si mancati acesti cornetii cu iaurt, asa ca, daca aveti ingredientele la dispozitie, merita...

Cornetti cu iaurt
Gem de pepene galben cu brandy
Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

Gem de pepene galben cu brandy

Si pentru ca este anotimpul pepenilor pe care in nici un caz nu trebuie sa ii ocolim pentru ca sunt extrem de sanatosi si...

Gem de pepene galben cu brandy
Chiftele de ricotta si spanac
Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

Chiftele de ricotta si spanac

Cand eram mica stiu ca nu ma impacam deloc cu legumele si mai ales cu cele verzi chiar aveam o problema. Acum ma gandesc ca...

Chiftele de ricotta si spanac
Bounty Bars
Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

Bounty Bars

Nu sunt fan nuca de cocos dar mananc intotdeauna cu mare placere bounty bars asa ca am reprodus in casa gustoasele batoane si...

Bounty Bars
Piept de pui in sos bechamel
Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

Piept de pui in sos bechamel

O reteta inedita cu piept de pui si alte bunatati, delicatese precum branza briè, mozzarella, completate de un minunat sos...

Piept de pui in sos bechamel
Inghetata de ciocolata
Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

Inghetata de ciocolata

Cui nu ii place inghetata ? Nu cred sa existe cineva care sa nu iubeasca inghetata si sa nu o savureze cu nesat intr-o zi...

Inghetata de ciocolata
Pizza 8 minute la tigaie
Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

Pizza 8 minute la tigaie

Daca nu sunteti vazuti cum o preparati va garantez ca nimeni nu isi va da seama ca a fost coapta intr-o tigaie si doar in 8...

Pizza 8 minute la tigaie
Gogosi cu aroma de portocale
Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

Gogosi cu aroma de portocale

Va prezentam in continuare o reteta simpla, insa nu mai putin delicioasa, semnata de Laura Adamache. Clasicele gogosi, cu...

Gogosi cu aroma de portocale
Cremvursti umpluti
Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

Cremvursti umpluti

Eu o mai numesc “ Reteta celor doua crize” si anume criza de timp pentru ca se fac  in maxim 10 minute si criza...

Cremvursti umpluti
 Coppa Malù
Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

Coppa Malù

Astazi va propun o crema delicioasa si foarte simplu de facut pe care o putem savura in zilele calde ale verii.

Coppa Malù
Paine Margherita
Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

Paine Margherita

Cand eram inca in tara, aveam langa bloc o mica brutarie unde gaseam mereu paine floare turceasca de o bunatate teribila....

Paine Margherita
Sorbetto de ananas
Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

Sorbetto de ananas

Sorbetto a fost introdus in Italia, mai exact in Sicilia, de catre arabi. La inceput era o delicatesa de care se putea bucura...

Sorbetto de ananas
Supa crema de frunze de ridiche
Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

Supa crema de frunze de ridiche

In Franta, aceasta supa (soupe de fanes de radis) este consumata in mod frecvent. Eu sincer aruncam mereu frunzele de la...

Supa crema de frunze de ridiche
Cupcakes de morcovi cu alune
Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

Cupcakes de morcovi cu alune

Daca vreti ceva dulce, sanatos si usor de preparat la micul dejun, Laura Adamache va sugereaza minunatele cupcakes cu morcovi...

Cupcakes de morcovi cu alune
Crescente (Patratele picante)
Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

Crescente (Patratele picante)

Reteta este un picut mai veche si asta este singura poza mai clara pe care am gasit-o. Dar sunt atat de bune patratetele...

Crescente (Patratele picante)
Tarta cu portocale si mac
Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

Tarta cu portocale si mac

Fina, aromata, stropita din belsug cu un sirop de portocale si seminte de vanilie Indiana, aceasta tarta este cu siguranta...

Tarta cu portocale si mac
Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise