Visul e la fel de frumos ca realitatea aici. Dar mancarea, mancarea chiar depaseste imaginatia. Chiar daca are una dintre cele mai raspandite bucatarii de pe glob, Italia pastreaza ce e mai bun acasa. Ai mancat pizza sau paste de sute de ori, dar, de fapt, nu ai mancat niciodata pizza sau paste cu adevarat. Iar asta este doar inceputul cunoscut al povestii.
In Roma, pizza este regina. Mai ales ca aici este diferita de restul Italiei. In centru, savurati cafeaua, in timp ce priviti trecatorii, ruinele antice sau porumbeii. Mancarea cautati-o, insa, in restaurantele mai ascunse, de pe stradute ocolitoare. Descoperiti adevarata savoare in localuri simple, care pregatesc, insa, surprize extraordinare in bucatarie.
Cand ai chef de o pizza adevarata, urca-te in avion si alege o oferta dintre cele de mai jos:
Gusturile simple sunt intampinate la Milano. Aici, aperitivele sunt cele mai cunoscute. Nu va sfiiti sa cereti salamuri fine, inclusiv salamul di Milano, branzeturi ca Grana Padano, Gorgonzola, Crescenza sau Stracchino. Tratoriile, hanurile si restaurantele va asteapta cu mâncaruri traditionale milaneze: Risotto alla Milanese, cassouela si, pentru curajosi, Milanese cutlet.
Daca vrei niste mancare italiana adevarata, fa o plimbare pana la Milano. Te poti odihni, apoi, intr-unul din hotelurile de aici:
Peste cu mamaliguta. Suna cunoscut. Il gasiti la Venetia. Marinarea pestelui este specifica in aceasta zona a Italiei. Supele de sepie, calamari sau caracatite si risotto-ul de peste au aici retete unice. La final, un tiramisu extravagant. Cel mai ostetantiv dintre toate acestea, este, insa, decorul. Pentru ca frumusetea deschide toate simturile.
Gusturile se discuta, e adevarat. Dar privelistea din Venetia are un farmec incontestabil. Pentru o cina magica, vino in orasul dintre ape.
Acest articol este parte din seria “Destinatii europene pe care merita sa le vezi”, un parteneriat intre Gustos si Vola. Poti alege city-break-uri in alte 50 de orase din lume.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii