Visul e la fel de frumos ca realitatea aici. Dar mancarea, mancarea chiar depaseste imaginatia. Chiar daca are una dintre cele mai raspandite bucatarii de pe glob, Italia pastreaza ce e mai bun acasa. Ai mancat pizza sau paste de sute de ori, dar, de fapt, nu ai mancat niciodata pizza sau paste cu adevarat. Iar asta este doar inceputul cunoscut al povestii.
In Roma, pizza este regina. Mai ales ca aici este diferita de restul Italiei. In centru, savurati cafeaua, in timp ce priviti trecatorii, ruinele antice sau porumbeii. Mancarea cautati-o, insa, in restaurantele mai ascunse, de pe stradute ocolitoare. Descoperiti adevarata savoare in localuri simple, care pregatesc, insa, surprize extraordinare in bucatarie.
Cand ai chef de o pizza adevarata, urca-te in avion si alege o oferta dintre cele de mai jos:
Gusturile simple sunt intampinate la Milano. Aici, aperitivele sunt cele mai cunoscute. Nu va sfiiti sa cereti salamuri fine, inclusiv salamul di Milano, branzeturi ca Grana Padano, Gorgonzola, Crescenza sau Stracchino. Tratoriile, hanurile si restaurantele va asteapta cu mâncaruri traditionale milaneze: Risotto alla Milanese, cassouela si, pentru curajosi, Milanese cutlet.
Daca vrei niste mancare italiana adevarata, fa o plimbare pana la Milano. Te poti odihni, apoi, intr-unul din hotelurile de aici:
Peste cu mamaliguta. Suna cunoscut. Il gasiti la Venetia. Marinarea pestelui este specifica in aceasta zona a Italiei. Supele de sepie, calamari sau caracatite si risotto-ul de peste au aici retete unice. La final, un tiramisu extravagant. Cel mai ostetantiv dintre toate acestea, este, insa, decorul. Pentru ca frumusetea deschide toate simturile.
Gusturile se discuta, e adevarat. Dar privelistea din Venetia are un farmec incontestabil. Pentru o cina magica, vino in orasul dintre ape.
Acest articol este parte din seria “Destinatii europene pe care merita sa le vezi”, un parteneriat intre Gustos si Vola. Poti alege city-break-uri in alte 50 de orase din lume.
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii