Florenta, paradisul iubitorilor de mancare

Orice iubitor de mancare trebuie sa ajunga cel putin o data in Florenta. Fiind un oras plin de muzee, trebuie sa stii ca nu poti merge sa vizitezi principalele obiective pe stomacul gol! Din fericire, fie ca vorbim despre mancarea din piata sau despre cea din restaurentele cu stele Michelin, Florenta lasa o impresie foarte buna la capitolul culinar!  

Florenta, paradisul iubitorilor de mancare

La fel ca majoritatea italienilor, florentinii au o relatie foarte importanta cu bucataria lor. Au reguli foarte stricte privind mancarea si poti spune in ce luna te afli doar uitandu-te pe un meniu florentin. Cu toate acestea, bucataria acestui oras este una simpla si bazata pe doua ingrediente obligatorii: fasole si paine.

Multa lume spune ca cea mai buna perioada in care sa consumi preparate florentine este in lunile de toamna si de iarna, la caldura, alaturi de o sticla de Chianti. Asa cum am mentionat, fasolea este folosita in foarte multe retete, iar pastele sunt in general simple, cu sos de rosii sau cu ragu de vita, rata sau iepure.
Printre specialitatile florentine se numara lampredotto panini, un sandwich cu stomac de vita, o reteta care dateaza inca din secolul XV, maruntaie in sos de rosii sau crostini cu ficat de pui. Florentinii au gasit si o metoda delicioasa de a folosi creasta cocosului! Sa nu uitam nici de bistecca Fiorentina, o friptura de vita groasa de cel putin doua degete, trasa la gratar si servita fara sos.
La desert, florentinii servesc fructe proaspete sau biscotti inmuiati in Vin Santo. Tiramisu si alte deserturi cremoase nu lipsesc nici ele din meniurile restaurantelor din Florenta.

Cel mai bun mod de a te bucura de bucataria florentina este de a proceda asa cum fac localnicii. Incearca sa te indepartezi cat mai mult de zonele centrale. Pe stradutile laturalnice vei gasi cele mai bune trattorii! Iar daca mesele sunt pline, cu siguranta mancarea e buna!

Pofta buna!

Sursa foto: Flickr

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Madlene cu suc de clementine

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise