Totul despre paste!

Cand ne gandim la mancaruri italienesti, ne gandim la paste. Cu peste 600 de tipuri existente in lume, pastele sunt, probabil, cele mai versatile mancaruri italiene.

Totul despre paste!

Fie sub forma de spaghete, vermicelli, linguini, penne, ravioli sau tortellini, pastele pot fi servite ca atare, cu diverse sosuri sau pot fi ingrediente ale altor feluri de mancare, precum salatele sau budincile.

Pentru petreceri sau cine in familie, pastele sunt un fel de mancare care se prepara foarte repede si fara mult efort, dar sunt, de asemenea, foarte apreciate de invitati.

Sfaturi pentru niste paste excelente

Pentru inceput, dupa ce pui pastele la fiert, nu uita sa adaugi sare. Astfel, aroma se imbunatateste si nu mai trebuie sa pui sare atunci cand servesti pastele, la sfarsit. Apoi, nu adauga ulei in apa in care le fierbi. Uleiul va face pastele mai alunecoase, iar sosul nu se va “lipi” de ele cum trebuie.

Apoi, tine minte ca pastele ambalate, cumparate din supermarket, trebuie sa fiarba in jur de 15 minute, in timp ce acelea facute in casa, in jur de 10. Cand scurgi pastele, ai grija sa nu torni apa rece peste ele, pentru ca vei avea probleme cand vei dori sa adaugi sosul, care va aluneca de pe ele.

Sosul se poate face in foarte multe moduri. Spre exemplu, iata cum puteti face o reteta de paste cu carne tocata si sos de rosii.

Ingrediente: 500 grame de paste (spaghetti), un borcan de sos de rosii, un kilogram si jumatate de carne tocata, o ceapa, ulei de masline, sare si piper dupa gust.

Intr-o oala mare puneti la fiert apa cu putina sare. Cand apa a fiert, adaugati pastele si amestecati pentru un minut sau doua, ca sa va asigurati ca nu se lipesc. Intr-o tigaie, adaugati putin ulei, apoi carnea tocata si o ceapa maruntita. Asteptati pana carnea se patrunde bine. In alta cratita, puneti sosul de tomate si lasati-l sa fiarba la foc mediu. Nu va grabiti cu gatitul sosului, daca focul va fi prea mare, va fi foarte uscat. Cand toate elementele sunt gata, amestecati toate ingredientele (pastele, carnea si sosul), adaugati sare si piper dupa gust si serviti fierbinte.

Ce nu stiati despre paste

Desi modul de a manca corect paste este cu o furculita si o lingura, se pare ca doar americanii folosesc aceasta metoda. In restul lumii, pastele se mananca doar cu furculita.

Se pare ca pastele reprezentau o mancare atat de importanta in Italia, incat, in secolul al XIII-lea, Papa a stabilit anumite norme oficiale la care pastele trebuiau sa se conformeze. De asemenea, se pare ca in secolul al XVIII-lea, in Anglia, cuvantul “macaroni” (tradus in limba romana ca “macaroane”) era un sinonim pentru “perfectiune” si “excelenta”. Iar in limba italiana, “macaroni” inseamna “dragii mei”.

Si, in final, va anuntam ca pastele va pot ajuta chiar sa va relaxati! S-a dovedit ca nivelul ridicat al carbohidratilor din paste ajuta la producerea de serotonina in corp, substanta care va va induce o stare de calm.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise